Nieuwe look voor skatebaan Laurapark Eygelshoven
28-11-2016

1648skatebaanDe afgelopen tijd kreeg een aantal jongeren uit Eygelshoven enkele workshops van graffitikunstenaar Lars Ickenroth in jongerencentrum The Dream.

Overlastmeldingen uit de buurt waren hier de aanleiding van. De jeugd bij de skatebaan aan het Laurapark zorgde voor overlast en bekladde met regelmaat de baan. Dit beïnvloedde de leefbaarheid en zorgde voor hoge schoonmaakkosten. Vanuit de gemeente Kerkrade en Impuls ontstond het idee om de jeugd de baan zelf te laten beschilderen met graffiti. Zaterdag 12 november werd de skatebaan onder leiding van de graffitikunstenaar ook echt onder handen genomen. Met hun eigen ontwerp hopen ze een eind te maken aan de overlast. Een goed idee en een buitenkansje voor de jeugd: legaal graffiti spuiten – en ook nog iemand die het je leert! 

Voorafgaand bracht wethouder Tim Weijers (wijkwethouder Noord) een bezoek aan een workshop op dinsdag 8 november om de jeugd te bedanken voor hun inzet: “Omwonenden zijn erg blij met dit initiatief”, zo sprak hij ze toe. “Wat ik hier zie gebeuren is niet zomaar wat spuitwerk, het is kunst. Jullie kunst. Mooi om te zien dat jullie trots zijn op je werk en op je eigen manierbijdragen aan de leefbaarheid rondom het skatepark!”

1648skatebaan