Nieuwe CD van Cedar Spring
15-06-2021

24 Cedar SpringHet langverwachte nieuwe album van het Eygelshovense duo Cedar Spring verschijnt op 16 juli aanstaande. ’Partners In Crime’, met twaalf eigen composities in alternative country/Americana sferen, gaat het daglicht zien. De songs zijn zeer persoonlijk en gebaseerd op de levens van de singer-songwriters Maartje Kleijnen en Ron Janssen. De cd zal tzt gepresenteerd worden bij gitaarwinkel Blues Lee in Waubach (Landgraaf) en de sfeervolle platenwinkel Let The Record Play te Chevremont (Kerkrade). Exacte data volgen nog.

Cedar Spring is de thuisbasis van songwriters Maartje Kleijnen en Ron Janssen. Al tien jaar zit het tweetal in een achtbaan vol eigen geschreven songs die nauw aansluiten bij het Alternative Country genre. Een optreden tijdens de uitreiking van The Dutch Country Music Awards, een aantal jaren geleden, werd koersbepalend en paste het originele repertoire als puzzelstukjes in elkaar. Met harmoniërende zang en gewapend met gitaren speelt Cedar Spring vooral eigen werk, hier en daar afgewisseld met een ludieke cover.

Het duo werkte in de afgelopen jaren aan een volwaardig album met uitsluitend eigen werk. Zeker vijfentwintig eigen composities passeerden de revue voordat een definitieve selectie van twaalf songs voor dit album werd gemaakt. De titel van het album zegt meer dan genoeg: ‘Partners In Crime’, en zo voelt het ook, muzikaal zijn ze onafscheidelijk met elkaar verbonden. Op het album speelt ook bassist Micha Grin mee, die jaren samen met het duo op de planken stond. Drummer Ronald Jeurissen gaf al heel lang aan graag met Maartje en Ron samen te willen werken, nu kreeg hij de ultieme kans met dit album. De Texaanse fiddler Amy Merrill werkt al jaren samen met Ron in een ander muziekproject (The Kyle Carey Trio/Quartet), maar ze trad in de afgelopen jaren ook meermalen met Cedar Spring op. Een solerende gastrol op elektrische gitaar werd in twee songs weggelegd voor GR Harrison (Ruud Gijsen).
Cedar Spring blijft een akoestisch duo, maar zal na het verschijnen van ‘Partners In Crime’ zeker ook als volwaardige band kunnen aantreden.

Heel anders dan voorheen, wel de bekende Cedar Spring liedstructuur, maar dan steviger. Het niet blijven hangen is alleen maar te prijzen! Is duidelijk geen duizend in een dozijn, juist onderscheidend!