Kienen voor Stivosina
09-10-2017

1741 StivosinaIeder jaar organiseert Stivosina in het najaar haar jaarlijkse kienavond in Brasserie An d’r Maat. Ook dit jaar vindt deze kienavond weer plaats en wel op vrijdagavond 17 november. Er wordt gekiend voor sportspullen voor de straatkinderen van CAS (Catholic Action for Streetchildren) en de voetballers van FC Mandela in Accra. Stivosina steunt al jaren beide projecten. Ze hebben als overeenkomst dat bij beide projecten kansarme kinderen de mogelijkheid krijgen even zonder zorgen te sporten.

Bij CAS krijgen straatkinderen de mogelijkheid geboden om overdag gratis les te krijgen in rekenen, taal en handvaardigheid. Stivosina zorgt ervoor dat CAS de beschikking heeft over een gediplomeerde sportleraar, goede sportvelden en voldoende sportmaterialen.

F.C Mandela is een voetbalclub in Labadi, één van de achterstandswijken van Accra. Het door Stivosina aangelegde veld wordt door Stivosina goed onderhouden, zodat FC Mandela maar ook scholen en iedereen in de buurt er dagelijks van gebruik maken kan. Daarnaast zorgt Stivosina er ook voor dat FC Mandela deel kan nemen aan de competitie en beschikt over de benodigde voetbalspullen, zoals tenues, ballen en voetbalschoenen. Al vele kinderen bij CAS en FC Mandela hebben kunnen profiteren van de voordelen van spelen en sporten. Niet alleen is het gezond en leuk, maar het bevordert ook nog eens een het zelfvertrouwen, de discipline en de teamgeest van de kinderen. Wilt u een avond kienen, prachtige prijzen winnen en tegelijkertijd de projecten van Stivosina steunen, kom dan op vrijdag 17 november kienen in. Het kienen begint om 19.30 uur in Brasserie An d’r Maat en de zaal is geopend vanaf 18.30 uur.