Kerstwens Stichting Anselbode
20-12-2022

Stichting Anselbode wenst u een mooie Kerst en een vredig 2023

Wat is het mooi dat we weer ‘ouderwets’ de feestdagen kunnen vieren na enkele beperkte corona-Kerstfeesten. En ouderwets is hier niet bedoeld alsof er geen veranderingen zijn. Want 2022 zal toch de geschiedenisboeken ingaan als het jaar waarin best wel kortbij een nieuwe oorlog is begonnen die helaas nog steeds voortduurt. Met als gevolg dat wij letterlijk en figuurlijk kou voelen.

Ook in Eygelshoven maken velen zich zorgen hoe het verder gaat. De gevolgen reiken tot achter de voordeur. Medemensen hebben het moeilijk en proberen de touwtjes aan elkaar te knopen. En zelfs onder die omstandigheden zien we gelukkig hartverwarmende gebaren en acties. Om bijvoorbeeld te helpen of een luisterend oor te bieden. In het besef dat we in Eygelshoven, ondanks de soms zeer moeilijke materiele of emotionele omstandigheden, een prima plek hebben om te leven.

Eygelshoven blijkt steeds weer een sterke gemeenschap te zijn waar wij samen op vele fronten zij aan zij staan. Niet alles gaat goed, niet ieder leed wordt gezien of uitgesproken. Maar net als vroeger proberen we er samen het beste van te maken. Onze gemeenschap zou niet op deze manier kunnen werken als we hier niet samen aan zouden bouwen.

Als Anselbode proberen wij u daarom te informeren over wat er zoal speelt in onze gemeenschap. Welke activiteiten staan op de rol? Welke vereniging organiseert wat? Wordt er nog gebouwd? Bijvoorbeeld aan een kunstwerk op een nieuwe rotonde of net aan een historisch pand? Welke jubilea worden gevierd, zoals het mooie 100-jarige bestaan van onze parochiekerk? En welke informatie wil de gemeente met ons delen of wat zijn de aanbiedingen van onze adverteerders? Zijn er inwoners die iets bijzonders doen of hebben meegemaakt? Op deze en vele andere vragen proberen wij als Stichting Anselbode bijna wekelijk antwoord te geven. En ik kan u vertellen dat ook wij regelmatig versteld staan wat zich allemaal in Eygelshoven afspeelt.

Wij gaan er voor om u ook in 2023 te blijven informeren. Mocht u hier nog inbreng voor hebben dan kunt u contact opnemen met onze redactie. Want tips zijn altijd welkom. De redactie zal dan kijken wat de mogelijkheden zijn om een artikel te plaatsen. Ik kan u met verklappen dat hier achter de schermen veel energie in wordt gestoken. En dat ik daar veel enthousiasme zie om de Anselbode uit te brengen. Maar hierbij moet ook vermeld worden dat dit niet zou kunnen als wij onvoldoende adverteerders zouden hebben. Grote dank daarom aan allen die hier een bijdrage aan leveren.

Tot slot wens ik u namens de Stichting Anselbode een mooi en vredig Kerstfeest en het best denkbare voor 2023. Waarbij ik de hoop uitspreek dat wij kunnen en mogen blijven berichten over de wijze waarop wij in goede en minder goede tijden naar elkaar omzien. Op de voor Eygelshoven zo kenmerkende manier!

Roger Hoofs, voorzitter