Kerstwens Pastoor Heemels
20-12-2018

1849 WbeStJanWe zijn gezegende mensen. Nooit wordt ons zoveel goeds toegewenst als juist in deze periode. “Zalig Kerstfeest en een gezond en gelukkig nieuwjaar…” Deze wens komt tientallen malen tot ons, door middel van een kaartje, via de e-mail, of door een persoonlijke handdruk. Het zijn mooie wensen die we ontvangen. We zeggen het van harte. We willen het ook. Onze wereld verlangt naar hoop en toekomst.

Diep in ons hart ligt het verlangen naar saamhorigheid, goede onderlinge verhoudingen, respect. Het zijn mooie verlangens, we hopen in onze harten. We willen het ook.

Het Kind is van een plaats gekomen, waar het goed is, het is van een plek gekomen waar het zacht en warm en licht is. Het is gekomen om ons over die plek te vertellen, en om die goedheid te delen met deze wereld, en om ons de weg te wijzen. Ons hoop te geven. Kerst is sinds de geboorte van Jezus in Bethlehem het feest van de hoop. Een boodschap van hoop aan een wereld, die misschien wel een beetje oud en vermoeid aan het raken is.

Mens en dier, hemel en aarde, werken samen om het kerstkind niet in de kou te laten staan. Een stukje hemel als een dekentje om hem heen te wikkelen. Ook dat is een kerstboodschap, voor u en mij en zeker voor de lijdende medemens: de nabijheid van anderen verwarmt, is hartverwarmend… Zelfs de helderste ster in de kerstnacht is niet zo lichtgevend als de vrede die een mens brengt.

We zijn gezegende mensen, als we de hoop kunnen zien én voelen die ligt besloten in het kerstverhaal. Ik wens u dit toe, en ook een ster op uw tocht door het leven, en vele mensen om u heen die u alle goeds toewensen, in woord en daad.

Van harte welkom in de feestelijk opgeluisterde HH.Missen gedurende de kerstdagen. Van harte welkom ook tijdens de nieuwjaarsreceptie van de parochie op 1 januari, aansluitend aan de H.Mis van 11 uur.

Pastoor Heemels en het Kerkbestuur