Kerstgroet Pastoor Heemels
19-12-2017

1650SintJanHet kerstverhaal, dat we kennen van vroeger, nemen we toch ook telkens weer mee, en geven we een mooi plaatsje. Ook dit jaar weer. Het verhaal rond een kind. Een kind met een heel leven voor zich. Heel veel toekomst om in te vullen. Een Kind met toekomst.

Een toekomst met licht en lijden. Want wij weten al hoe zijn aardse toekomst af zal lopen. Tegelijk heeft Hij gezegd: mijn woorden blijven. Ze blijven met ons meegaan. Van generatie op generatie. Het woord dat mens werd. Woorden om ons aan vast te houden. Een mens om ons aan vast te houden. Eigenlijk zegt hij ook: ja, van de toekomst kun je houden. Want de liefde vergaat nimmer.

Ik wens het u en mij toe:

Een engel te zijn, die met gezag kan spreken, want dan wil je sterk zijn voor de ander…

Een engel te zijn, die met liefde en tederheid spreekt, want dan spreek je van hart tot hart…

Een engel te zijn, die kan toveren: een glimlach op het gezicht van de ander, je medemens.

Laten we het proberen, laten we het in Godsnaam proberen.

Gezegende dagen toegewenst met veel licht en vrede in uw woning en in uw hart. Een genadevol 2018 voor u en voor allen die u meedraagt in uw hart. En natuurlijk: Van harte welkom in de feestelijk opgeluisterde HH. Missen gedurende de kerstdagen. Van harte welkom ook tijdens de nieuwjaarsreceptie van de parochie op 1 januari, aansluitend aan de H. Mis van 11.00 uur.

Pastoor Heemels en het Kerkbestuur