Impuls helpt U bij belastingaangifte
28-01-2020

1905 aangiftecampagneHet BelastingTeam van Impuls helpt u ook dit jaar weer bij het invullen van uw belastingaangifte. Deze hulp wordt verleend vanuit de diverse wijkpunten van Impuls in de gemeente Kerkrade. Voor Eygelshoven is dit de bibliotheek in het Socio, maar u kunt uiteraard ook op één van de andere locaties terecht. 

Voor veel mensen is het doen van aangifte een echte ramp. De ‘blauwe envelop’ valt in de bus en u wordt uitgenodigd om ‘digitaal’ aangifte te doen. Volgens de Belastingdienst is het slechts een fluitje van een cent, want zij hebben immers alles al ingevuld. U hoeft deze gegevens alleen nog maar even te controleren en dan een eenvoudige klik op de knop en uw aangifte is verzonden. Maar is dat wel zo?

Veel mensen en vooral ouderen hebben geen computer of voelen zich niet vaardig genoeg om de aangifte digitaal te doen. Wat nu? 

Het belastingteam van Impuls biedt u de helpende hand en staat klaar om samen met u het Belastingformulier in te vullen. Staat in de ‘blauwe brief’ dat je geen aangifte hoeft te doen, zou het toch wel eens kunnen zijn dat het zich toch loont om aangifte te doen. De Belastingdienst heeft namelijk veel gegevens van u, maar ze weet niet alles. Heb je bijvoorbeeld veel zorgkosten gemaakt in 2018 dan zou het best mogelijk kunnen zijn dat je geld terug krijg. Ook dan kan het BelastingTeam van Impuls je helpen.

Je moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. Je komt voor deze gratis hulp in aanmerking als:

  • je 55 jaar of ouder bent; 
  • in Kerkrade woont; 
  • je een maximum bruto verzamelinkomen hebt tot maximaal 20.700 euro voor alleenstaanden of tot 30.000 euro voor gehuwden en fiscaalpartners; 
  • je spaartegoeden niet hoger zijn dan 30.000 euro voor alleenstaanden of tot 60.000 euro voor gehuwden en fiscaalpartners

Wil je een afspraak maken?

Dit kan telefonisch op het nummer (06)55605676 op dinsdag- en woensdag 11, 12, 18 en 19 februari 2020 tussen 09.30 uur en 15.30 uur.
Noteer deze data alvast!