Het moet volgend seizoen beter met LHC 1
04-08-2020

32 Donavan JanssenHet voetbalseizoen staat weer voor de deur en dus staat Laura Hopel Combinatie in de startblokken. De trainingen komen langzaam weer op gang en de eerste oefenwedstrijden staan gepland. Reden om een praatje te maken met Donovan Janssen (30), middenvelder en aanvoerder van het eerste elftal van de ‘Eygelshovense voetbaltrots’ LHC.

Donovan Janssen, geboren en getogen in de Tripstraat, Op de Bossen, maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van LHC. Amper vijf minuten in het veld, nam hij de bal op zijn pantoffel en jaste hem in de driehoek. Dat was zijn visitekaartje en wie bij die wedstrijd als toeschouwer aanwezig was, zal zich deze fraaie treffer beslist nog herinneren. Inmiddels heeft hij er meer dan 200 wedstrijden voor het vlaggenschip van LHC opzitten en de laatste vier jaar als aanvoerder. Als de nieuwe competitie van start gaat, begint Donovan Janssen aan zijn veertiende seizoen.

“We hebben met LHC vorig seizoen flink mazzel gehad, dat de competitie vanwege de Coronacrisis werd afgebroken. We stonden op een na-competitieplek en degradatie hing ons boven het hoofd. Het spel was gewoonweg slecht, maar het zat ook behoorlijk tegen. Aan het begin van de competitie haalden we nog wat punten, maar daarna raakten een paar spelers ernstig geblesseerd en kregen we onnodige rode kaarten. De selectie werd steeds kleiner en gelukkig konden we een beroep doen op een paar jongens van het tweede, die ons iedere week uithielpen,” aldus de aanvoerder van LHC 1”. “Ondanks de slechte resultaten, bleef de vriendschap binnen het team, zoals altijd. We doen als team aan alle activiteiten binnen de vereniging mee. Lekker samen naar de Carnavalsavond, mosselen eten in de kantine, enz. Behalve voetbal is LHC een warme club, waar je, je als speler gewaardeerd en thuis voelt.”

Wat verwacht Donovan eigenlijk van het komende seizoen: “De selectie is dit jaar wat breder, omdat er een aantal jongens uit de Parkstad volgend seizoen bij ons komen spelen. Hopelijk herstellen de geblesseerde spelers nog voordat de competitie begint. Dat zou een extra slok op een borrel schelen. Ik heb er wel vertrouwen in, dat we weer, zoals gebruikelijk in het linker rijtje meedraaien en misschien lukt het ons om een periodetitel mee te pikken. Dat zou leuk zijn, ook voor die hondstrouwe supporters, die het afgelopen seizoen iedere week kwamen kijken. Die wil ik hier trouwens ook nog wel even voor bedanken.” Het interview is afgelopen en Donovan pakt zijn tas en gaat op weg naar het kleedlokaal. “Effe lekker ballen. Daar geniet ik na al die jaren nog steeds van”, roept hij lachend. De Anselbode wenst alle Jeugd en seniorenteams een succesvolle competitie. (WB)