Goodvibesradio.nl
31-01-2022
05 VibesradionlDeze week duiken we in de wereld van de radio en de muziek. We zijn te gast bij het internetradiostation ‘goodvibesradio.nl’, een echte Eygelshovense radiozender, die 24 uur per dag, vanaf de Terbruggen, haar muziek via het world-wide-web de wereld in stuurt. Nu is het tijd om een interactieve component aan de programmering toe te voegen met de bewoners van Eygelshoven. Deze week zijn aan het woord Patricia Peeters (50) en Henk van Baren (68), beiden uit Eygelshoven en al jarenlang actief in het radiowereldje.
Onlangs ontving de redactie van de Anselbode een uitnodiging om eens een kijkje te komen nemen bij radiozender ‘goodvibesradio.nl’, aan de Terbruggen. Als ‘leek’ in deze materie, verwacht je een studio met tuners, torenhoge geluidsboxen en draaitafels, maar niets is minder waar. De studio bestaat slechts uit een klein kamertje met computer, headset, telefoon en een blocnootje om wat aantekeningen te maken, als er verzoekjes binnen komen. Alles verloopt via de website, www.goodvibesradio.nl; dus geen zendmasten meer, maar radio via internet. 
 
Allereerst komt Patricia aan het woord. Zij is de bedenker van goodvibesradio.nl.
 
“Ik ben al sinds jaar en dag actief in de muziekwereld en dan met name met radiozenders. Steeds meer kreeg ik het idee om iets voor mezelf te gaan beginnen. Ik wilde een internet radiostation oprichten en dan met het concept dat er meerdere Deejays hun eigen muziek konden bepalen. Ik hakte de knoop door en in juli vorig jaar begon ik met het internet-radio-station ‘goodvibesradio.nl’. 
 
Voor de hand ligt natuurlijk de vraag, hoe zo’n internetstation in elkaar steekt?
 
Patricia, die wel begrijpt dat het allemaal nieuw voor mij is, antwoordt glimlachend:
 
“Ik leg je even uit Wim, hoe het werkt. Wees gerust, het is allemaal heel eenvoudig. Om te beginnen ga je naar de website van ons radiostation. Leuke bijkomstigheid is, dat je dan al direct muziek hoort van ons teamlid, die op dat moment de muziek voor onze zender verzorgt. In de menubalk staan de namen van de ‘Deejays’ die bij ons draaien. Op dit moment zijn we met z’n negenen. Ons team bestaat uit: Henk en ik, Thea, Ton, Rebecca, Elly en Alex. Allemaal hebben we onze eigen muzikale voorkeur. Dat betekent, dat onze luisteraars kunnen genieten van een breed scala aan muziek.Tenslotte kun je via de menuknop programmering zien wie er op welke tijd zijn programma uitzendt.”
 
Henk, die er inmiddels al twintig jaar vrijwilligerswerk heeft opzitten bij radio RTV Parksta, vult aan: 
 
“Ook willen wij betrokkenheid creëren bij de inwoners van Eygelshoven. Ik weet, dat vooral de ouderen heel graag naar muziek luisteren uit hun eigen tijd. Op dit moment luisteren er best wel redelijk wat inwoners van ons dorp naar onze uitzendingen. 
 
Door hierop in te spelen, willen wij ons graag onderscheiden. Op vrijdagavond tussen 20.00 uur en 22.00 uur draai ik het programma ‘Nieuws uit het dorp’ voor vooral de ouderen van Eygelshoven. We willen daar nu een interactieve component aan toevoegen. Ik bedoel daar mee, dat we nieuwtjes en activiteiten delen met de luisteraars. Eigenlijk komt het hierop neer, dat wij informatie geven over wat er allemaal in ons dorp speelt. Heeft iemand een nieuwtje of wil hij of zij iets delen, dan is een mailtje of telefoontje genoeg.
 
Volgens mij is daar wel animo voor. Ik heb eens links en rechts wat geïnformeerd en, ja hoor, volgens mij gaat het lukken.”
 
Patricia:
“Een leuke bijkomstigheid is om wat aandacht te besteden aan de eenzame ouderen in ons dorp. Ik ben ervan overtuigd dat er heel wat mensen in Eygelshoven eenzaam zijn. De coronaperiode, die nu hopelijk wel achter ons ligt, doet daar ook geen goed aan. Nou wat is er dan nog mooier om dan een plaatje voor iemand aan te vragen en hem zo een beetje weer op te beuren. Ook het aanvragen van een verzoeknummer is eenvoudig te doen met een telefoontje naar 06-86444726 of een mailtje naar info@goodvibesradio.nl”.
 
Henk:
‘We willen op vrijdag 4 februari aanstaande. starten met een Try-out’ van ons nieuwe programma. We hopen dan ook dat na dit artikeltje in de Anselbode er meer mensen op ons gaan afstemmen en naar ons radiostation gaan luisteren.
 
Het laatste woord van dit interview is uiteraard voor Patricia: 
“Ik hoop dat door dit artikeltje de nieuwsgierigheid gewekt is en veel inwoners een bezoekje brengen aan onze website. Als de luisteraars van Eygelshoven op de vrijdagavond om 20.00 uur nu ook nog op ons afstemmen, dan zorgen Henk en ik voor een spetterende Try-out van ons nieuwe programma. Het emailadres voor berichtjes aan te dragen voor ‘Nieuws in het dorp’ is info@goodvibesradio.nl.
 
De Anselbode wenst Patricia en Henk veel succes met hun nieuwe programma en uw reporter van de Anselbode gaat beslist luisteren. U, ook ?
 
 
Telefoon: 06-86444726