Geldkrant Kerkrade in uw brievenbus
20-01-2017

1704 Geldkrant promo

In de week van 24 januari wordt samen met 1Kerkrade de Geldkrant huis-aan-huis verspreid. Deze overzichtelijk vormgegeven krant staat vol informatie, bespaartips en regelingen. Grip op geld krijgen, hebben, houden en verstevigen, daar gaat de Geldkrant over. Het is een speciale editie voor alle inwoners van Kerkrade. Voor hen die al grip hebben en willen behouden op hun financiële situatie maar ook voor hen die (even) de grip kwijt zijn en in de problemen zitten.

Tips voor administratie 

In de Geldkrant vindt u tips over hoe uw eigen administratie en overzicht zijn bij te houden. Er is een voorbeeld van een kasboek te vinden. Ook staan er verwijzingen in naar instanties die u kunnen helpen met uw financiën: met het invullen van formulieren, het geven van juridisch advies, het afbetalen van schulden en nog veel meer.

Extra bijdrage vanaf 2017

Wethouder Wierman: “Bij de gemeente Kerkrade vinden we het heel belangrijk dat inwoners met een smalle beurs ook kunnen deelnemen aan onze samenleving. Hierbij kan gedacht worden aan sportieve, culturele, school- en welzijnsactiviteiten.”
Voor kinderen van 4 t/m 18 jaar uit Kerkrade kan hiervoor een aanvraag ingediend worden bij de Stichting Leergeld Parkstad, het Jeugdsportfonds of het Jeugdcultuurfonds. Kinderen van 2 en 3 jaar en personen vanaf 19 jaar, kunnen een bijdrage krijgen van de gemeente Kerkrade op basis van de verordening Sociale Culturele Activiteiten. Volwassenen kunnen een bijdrage ontvangen van € 120,- per persoon op jaarbasis. Vanaf 2017 kunnen ouders een extra bijdrage krijgen van € 120,- indien hun kind(eren) deelnemen aan Leergeld, het Jeugdsportfonds of het Jeugdcultuurfonds. Ook hierover staat meer informatie opgenomen in de Geldkrant.

De Geldkrant is een uitgave van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) en de gemeente Kerkrade.