‘Gans Egelze mozaiekt’
29-10-2016

1644mozaiekdamesOp donderdag 23 juni van dit jaar werd aan het Horecaplein, tegenover friture Le Couvert door wethouder Tim Weijers de ‘social sofa’ onthuld. De beplakte, betonnen kolos straalt nu enkele maanden en velen hebben reeds plaats genomen op deze bank. Onder andere het resultaat van het Social Sofa Team dat maar liefst 18.000 steentjes systematisch wisten te ‘plakken’. Enkele maanden nam de versiering van de betonnen bank in beslag. De daaraan gekoppeld sociale contacten, de gezelligheid en teamspirit zijn nu, eind 2016, reden voor ‘de harde kern’ van het Social Sofa team om de draad weer op te pakken.

Yvonne Savelberg-Di Totto: “We hebben nog steentjes over, we missen de gezelligheid en het ‘bakkie koffie’, reden om weer gezellig te gaan ‘plakken’. We zijn met zeven dames die de ervaring en kennis willen overbrengen op mensen die wekelijks een avondje, in gezelligheid een mooi mozaïekstukje willen maken.”

Workshop(s)

Het idee werd geboren om workshops mozaïek te creëren in ‘The dream’, in het Socio, iedere donderdag van 19.00 tot 21.00 uur. De intentie is om op donderdag 17 november te starten. “Alvorens het zover is, willen wij op donderdag 10 november een speciale info-avond organiseren om niet alleen informatie te geven, doch ook om de mogelijkheid te bieden om in te schrijven voor de workshop.”, aldus Yvonne. Inschrijven voor de workshop(s) gaat gekoppeld aan een contributie van 10,- euro per maand en duurt ca. drie maanden. Er is een eerste instantie een maximum van 12 personen, ouder dan 18 jaar, om deel te nemen. Mochten de aanmeldingen de verwachtingen overtreffen, dan wordt een extra groep gestart.

Nicolle Haanraats: “We gaan uiteraard geen miniatuurbank maken, nee.., bedoeling is dat iedere deelnemer zelf een object meebrengt wat hij of zij zelf, onder begeleiding, gaat mozaïeken. Denk hierbij aan een dienblad, vaas, kaasplank, draaiplateau en dergelijke.” Er bestaat overigens ook de mogelijkheid voor de deelnemers om uit een aantal voorwerpen te kiezen, aangeboden bij de workshop(s).

Enthousiast

Zoals reeds vermeld tijdens de info-avond kunt u zich inschrijven. Tevens zijn de ‘zeven docenten’ op zoek naar een naam voor deze workshop(s). Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar de info-avond te gaan, dan kunt u per mail inschrijven bij: nicolle_mennen@hotmail.nl

Voorzichtig heeft de redactie een inzending gedaan naar de naam van de workshop, zoals de kop van dit artikel aangeeft. Want je wordt als redacteur maar mooi meegesleurd in het enthousiasme van deze dames. Dezelfde dames kijken er naar uit om ook u te mogen begroeten bij de info-avond op donderdag 10 november. Absolute aanrader!

Op de foto v.l.n.r.: Tanja Vek, Yvonne Savelberg-Di Totto, Manon de Bie, Nicolle Haanraats, Nicole Vek en Petra Faassen. Op de foto ontbreekt Marie José Habets.