Festival des Arts, het is één van de meest bijzondere kunstfestivals in Limburg
23-03-2022

Het Festival des Arts is ontstaan in 1997 en beleeft dit jaar de 24e officiële editie. 2022 19 FDAOp een le locatie om trots op te zijn: Rimburg, onderdeel van Landgraaf, een prachtige plek. Een omgeving voorzien van historische boerderijen, bos, uitgestrekte weilanden, Romeinse weg Via Belgica, geuren en kleuren van moeder de natuur, aan de achterzijde omzoomd door de rivier de worm en geliefd door fietsers, wandelaars en dagjesmensen. Kortom, Rimburg heeft alle ingrediënten in huis die een bijdrage leveren aan het tot uiting brengen van kunstzinnigheid in de breedste zin van het woord.

Op de dag van het festival vormen kleurrijke kramen het Limburgse decor, gevuld met kunst en creativiteit, een mengelmoes van technieken, ideeën en creaties, gemaakt door mensen met hart voor de kunstzinnige sector. Van heinde en verre weet men intussen Rimburg te vinden, zowel de “doorgewinterde” deelnemers als “nieuwe” deelnemer. De balans is hierdoor goed en iedereen voelt zich tijdens het festival helemaal thuis in het mooiste plekje van Landgraaf.

Het Festival des Arts is meer dan kunst alleen. Dit blijkt wel uit het sociale karakter, de “meet en greet” van mensen buiten het dorp die het festival als basis gebruiken om heerlijk bij te kletsen met dorpsbewoners, kennissen of familieleden.
Het festival vindt plaats op eerste zondag van de maand juli, 3 juli aanstaande.

“Iedereen krijgt de ruimte”, zeggen de organisatoren die blijven zorgdragen voor een voor de kunstenaars betaalbare kunstmarkt.
Daarnaast zorgt organisatie goed voor haar “gasten” achter de kraam. Elk jaar een rondje “hallo” zeggen, iets te drinken aanbieden, een fijne markt wensen, het is een kleine moeite maar het doet iedereen goed en het verstevigt banden.
Ook dit jaar belooft het weer een bijzondere happening te worden, gelet op het aantal kunstenaars dat al heeft ingeschreven én de mooie muzikale omlijsting van onder andere het Strijkensemble “Cordato”, Duo “Pyure”, zangeres Sumayya Sheeba en zanger/gitarist Jos van Rens, Ger Vliegen met zijn Didgeridoo.
Interesse om deel te nemen? Inschrijven kan via de www.festivaldesarts.nl