Feest met Proms concert en een Wiesenfest
17-04-2017

1712 Wir sind SpitzeOuderwets Frühshoppen, een wervelend Proms concert, het eerste indoor Wiesenfest in het Socio Project en een verrassende muzikale presentatie van 60 leerlingen van drie groepen 5 van de Eygelshovense basisscholen én 20 peuters en kleuters. Dat is in één (vol)zin het programma van het verjaardagsfeest van Harmonie St.-Caecilia uit Eygelshoven, dat van 18 tot en met 21 mei op grootste wijze wordt gevierd.

Proms concert en Crombacher Muzikanten
Op zaterdag 20 mei is het Socio Project de concertzaal voor het eerste Egelzer Proms concert. Het harmonie orkest gaat de bezoekers verrassen met een unieke en sfeervolle mix van popmuziek en bekende klassieke werken. In een spektakel van licht en geluid spelen de muzikanten nationale en internationale grote hits, begeleid door coverband SOLID. Tussen de popsongs door zorgen klassieke meesterwerken uit het collectieve geheugen voor adembenemende intermezzo’s. Hits die zeer zeker uitgevoerd worden zijn Beste Mar, Paradise by the Dashboard Light en Let me Entertain You.
De band Solid (muziek én zang) trad eerder samen met het harmonie orkest op tijdens het openlucht concert op 25 juni 2011, dat in het teken stond van ‘Egelze in ’t Nuj’.
Na afloop van het concert nemen de Crombacher muzikanten het muzikale stokje over. Met hun repertoire van blaasmuziek in Boheemse en Moravische stijl, Bigbandmuziek, ‘Stimmungsmusik’ en Limburgse medleys weten zij tijdens hun optredens altijd de juiste snaar te raken.
Het Proms concert begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 18.30 uur. Toegangskaarten zijn à € 5,00 te koop bij Benly, Bistro Socio, Chocolaterie Bruns en Sigarenmagazijn Eygelshoven.
Wiesenfest
Op vrijdag 19 mei viert Eygelshoven het eerste indoor Wiesenfest, een weidefeest in de sfeer van een Oktoberfest. Hoofdact van het programma is de succesvolle formatie Wir sind Spitze. Zij zuigen het publiek tijdens hun concerten mee in een interactieve show waarin humoristische acts zich in hoog tempo afwisselen met verrassende eigen mash up “brouwsels” van bekende (Duitstalige) hits. Naast Wir sind Spitze is er op het Wiesenfest ook podium voor de tweemansformatie Gipfelpower en het trio Volle Pulle.
De inrichting van het Socio Project en de muziek creëren uiteraard de sfeer van een Wiesenfest. Maar die wordt pas echt compleet met pullen van een halve liter, gegrilde halve haantjes, geschnetseltes en grillworsten met broodje. In de entreeprijs (€ 12,50) is één consumptiebon voor eten inbegrepen!
Om de sfeer van de feestavond tot een echt Wiesenfest te maken, nodigen we alle bezoekers uit om in traditionele Dirndl en Lederhose te komen feesten. Dat wordt beloond met één gratis consumptiebon voor drank!
Kaarten voor het Wiesenfest zijn eveneens op bovengenoemde adressen te koop. Voor het reserveren van plaatsen, zie www.harmonieeygelshoven.nl/125jaar.
In de volgende Anselbode volgt meer informatie over het muziekprogramma voor kinderen op donderdag 18 mei en het Frühshoppen op 21 mei.