Wim Berendsen schrijft boek over oud Makro-directeur
10-12-2016

Presentatie ‘Mijn Droombaan’, autobiografie Jack van Wersch.

1650boek Jacques promoWoensdagmiddag vond in Heerlerheide de presentatieplaats van de autobiografie van Jack van Wersch. Twee en een half jaar geleden werd het idee door van Wersch en diens dochter Marianne Leenders opgepakt om het levensverhaal van deze eerste directeur van MAKRO-Nuth aan het papier toe te vertrouwen. Bij de realisatie van dit boek werd Wim Berendsen betrokken als auteur en René Wijmenga werd gevraagd voor de vormgeving.

In het 204 pagina-tellende kleurrijke boek wordt beschreven hoe Jacques van Wersch, geboren in de mijnwerkerskolonie Schandelen, opklom van fietsende boodschappenjongen tot directeur van de Makro-vestiging Nuth. Maar liefst 21 jaar en 3 maanden vervulde de hoofdpersoon van het boek deze functie. Ook wordt uitvoerig stilgestaan bij de brand in 1987, waar de toenmalige ‘terreurorganisatie’ RaRa bij betrokken was. Verder worden de talrijke nevenfuncties, zoals het voorzitterschap van de Arob-commissie Schinnen en de woningvereniging in Amstenrade en Oirsbeek omschreven.

Mocht u interesse hebben in dit boek mail dan met: marianne.leenders@gmail.com

1650boekJvW

Fotobijschrift: Op de foto van links naar rechts René Wijmenga, auteur Wim Berendsen, dochter Marianna en Jacques van Wersch.