Egelze sjüt ‘m aaf…
26-07-2023

Egelze sjüt ‘m aaf … een groot succes én voor herhaling vatbaar!

Heerlijk weer, een gezellig sfeertje en een leuk schietfestijn. Dé perfecte ingrediënten om de verenigingsbanden aan te halen en een leuke competitie te spelen!
Ruim negentig schutters waren op tijd aanwezig om te schieten voor de eer van winnaar Burgerschieten of geschiedenis te schrijven als Vereniging. En natuurlijk waren er veel supporters waardoor er al snel een feestelijk en gezellig sfeertje ontstond. Voor de meesten was het de eerste keer om eens met zo’n zware schutterijbuks te schieten en al snel nam het interesse om een ronde verder te komen toe. Veel mannen, maar zeker ook vrouwen werden steeds fanatieker.
Mooi op tijd en ruim 500 schoten verder werd duidelijk dat er bij de verenigingen het team “de zilveren schoen” van de Burgerlust niet meer in te halen was en bij het Burgerschieten was sprake van een echte finale waarbij Lei Kleikers en René Krichel tegen elkaar opgewassen waren. René bleek de sterkste zenuwen te hebben door alle schoten die middag als treffer te laten registreren. Hij kreeg dan ook, net als het winnende team van de Burgerlust uit handen van voorzitter Boudewijn Nols de begeerde trofee. Daarna bleef het nog wat uurtjes gezellig op de schietweide. Het regende complimenten aan de organisatie en dit sterkt de Schuttersbroederschap na te denken om dit wellicht vaker te doen.
Egelze hat ‘m “aafgeschoëte”! Op 27 augustus aanstaande zijn de schutters weer zelf aan de beurt. Ger Gelissen gaat zijn Koningseer verdedigen en in menig schuttersgezin wordt gedroomd van een Koningsschap. Daarover in de Anselbode later meer. Noteert u alvast de datum?