‘Egelze sjoenkelt!’
12-12-2016

carnaval 300x151Een werkgroep ‘CV Dinsdag’, allemaal mensen die de carnaval een warm hart toedragen, heeft het initiatief genomen om het feest op dinsdag in Eygelshoven nieuw leven in te blazen. Een mooi voorbeeld van een burgerinitiatief Vroeger was dat de familiedag van het dorp, ouders met kinderen trokken naar het Socio Project en vierden daar vastenavond, de avond voor de vasten. Maar sinds het klonekonkoer in Kerkrade is die activiteit op de achtergrond geraakt.

Carnaval is van oorsprong een feest met een lokale inkleuring. Het eigene staat voorop. Helaas zien we al jaren de tendens naar steeds grotere, provinciebrede evenementen met zo’n beetje overal hetzelfde programma. Deze festiviteiten zuigen wel de dorpskernen leeg en daaraan wil de werkgroep op carnavalsdinsdag een eind maken.

Hopelijk lukt ons dat met jullie aller medewerking en kunnen we zoveel mogelijk deelnemers uit ons dorp op de been brengen. We bieden een gevarieerd globaal programma voor jong en oud.

* Klonevanger va Egelze Twee tot drie wagens worden ingezet om vanaf verschillende locaties kinderen (en ouders, opa’s en oma’s) op te halen. Vertrek 14.11 uur. Aankomst op het horecaplein op de markt.

* Openingswoord door de Prins

* Appelsapsietzoeng voor de kleintjes

* Tieëke-Zinge

* Mobiele ouderen worden ook betrokken bij het feest

* D.J. voor de jeugd vanaf 15 jaar

Er zal een frietwagen aanwezig zijn voor een lekker hapje.

Aan het einde van de middag, rond half acht, zal er een ‘warme’ overdracht naar de KV Burgerlust plaatsvinden. In optocht naar het Socio Project, waar het feest wordt voortgezet tot 24.00 uur. Verder leeft de gedachte om de kinderen een blijvende herinnering te geven in de vorm van een medaille.

Aan het einde van de avond zal er een korte abdicatie (aftreden) van de beide prinsen plaatsvinden.

Tot zover het voorlopige programma. We houden u van de ontwikkelingen op de hoogte.