Egelser Dorpsfest van alle markten thuis
06-09-2016

1636duoRoyalOp zondag 11 september vindt op het Horecaplein, rond het socio en onder ‘de rook’ van het Oude kerkje, van 10.30 uur tot 22.00 uur het vervolg van het door Ondernemend Eygelshoven geïnitieerde ‘Beleef Eygelshoven’ plaats. Een werkgroep van de actieve ondernemersvereniging, aangevuld met samenwerkende kasteleins aan Terbruggen, maken een doorstart onder de naam Egelser Dorpsfest. Een waar dorpsfeest, geschoeid op de leest van Ondernemend Eygelshoven met amusement en vertier voor jong en oud.


Geen feest zonder muziek; en daar heeft de organisatie dan ook voor gezorgd. Op het Horecaplein, op de speciale podiumwagen treedt voor u op het weergaloze Duo Royal, DJ en een mysterieguest. Voor een natje en een droogje wordt gezorgd, daar kunt u wel op vertrouwen in het kielzog van D’r Toeere, Kirkberg en Kunt Jod aangevuld met eet- en snoepkramen. Om 11.30 uur vindt er overigens nog een tieekezinge plaats met medewerking van markante, muzikale Eygelshovenaren.

Vertier

Legio demonstraties van onder andere SVE, de Heemkundevereniging, Hondenschool Honings, Bootcamp van Maurice Roomen. Roda Merchandising met Pierre Vermeulen, Country Line dancing en noem maar op. Aangevuld met speciaal voor de kids, leuke kinderattracties van Bert Gilissen.

Bezienswaardigheden

Het is inmiddels traditioneel dat Maison Merdo twee modeshows presenteert (om 13.00 en 15.00 uur). Ook dit jaar is het bekende Shire paarden ras, net als in 2014, aanwezig. Deze ‘reuzenpaarden’ trokken toen veel bekijks. In het kader van monumentendag 2016, verzorgt de Heemkundevereniging bezichtigingen van het Oude Kerkje van Eygelshoven en in café d’r Toeere een voordracht over het verleden van Eygelshoven. Aangezien er koopzondag in Eygelshoven is, zijn diverse zaken geopend. Zo kunt u o.a. bij Benly een demonstratie van de populaire Airfryer tegemoet zien, bij Jewils (Will Terpstra) aan Terbruggen, kunt u de ‘juwelencreaties’ bewonderen, gekoppeld aan uitleg hierover. Nimic, uit de Stegel, is als vanouds op de markt aanwezig. Kinderopvang, de Ruilwinkel geven ook al acte de présence op dit dorpsfeest.

Speciaal voor de voetbaljeugd

Op de markt vindt de eerste uitvoering plaats van het ‘Egelser Sjtroasfoesbaltoernooi’, georganiseerd door Eygelshovens voetbaltrots LHC met fraaie prijzen en ter versterking van lichaam en geest van de kids een bordje spaghetti aangeboden door d’r Toeere.

Dagvullend

U ziet, het is goed toeven in Eygelshoven op zondag 11 september. U kunt een dagvullend programma tegemoet zien tot ongeveer 22.00 uur. Entertainment, info, catering en vooral veel vertier voor jong en oud. Tussendoor kunt u nog een kijkje nemen op de Laethof, waar de Open monumentendagen plaatsvinden of u gaat naar de firma Langohr die open dag heeft. Kortom, om in het kader van de vorige edities te spreken: