Eerste team van BC Cosmos ’77 kampioen
06-02-2017

1706 cosmos 1 kampioenKon de redactie van de Anselbode op maandag 24 oktober, bij de uitreiking van de nieuwe tenues, melding maken van het feit dat het tweede team van  BC Cosmos ’77 promotie wist af te dwingen middels een klinkend kampioenschap, naar de 2e klasse. Nu is het de beurt aan het eerste team, op op hun beurt promotie te realiseren naar de eerste klasse. Een prestatie van formaat, waar de nieuwe voorzitter Marcel Ligter (opvolger van Jo Schmets) tijdens de training van afgelopen vrijdag bij stil stond.

Maidenspeech
De kersverse voorzitter benadrukte dat Cosmos 1 ongeslagen kampioen is geworden in haar klasse (gemengd team) en toastte samen met onder andere het tweede team op dit heugelijke feit. Marcel stak niet onder stoelen of banken dat hij ‘apetrots’ is op deze prestatie en benadrukte dat Cosmos icoon Peter Knippenberg helaas verhinderd was om deze korte bijeenkomst bij te wonen. Hij rondde af met het feit dat het 2e team als tweede in haar klasse was geëindigd en wellicht ook nog een promotie ten deel kan vallen. Deze beslissing ligt nog in handen van de badmintonbond.

‘Krasse’ Wiel
En passant werd Wiel Gerards (78) met zijn 25-jarig lidmaatschap uitbundig gefeliciteerd met zijn jubileum door zijn collega’s. Op hoge leeftijd is Wiel nog wekelijks te vinden in de zaal van het Socio waar hij ‘een lekker potje recreatief badminton’ speelt.

De kampioenen
Het eerste team, op de foto omringd door recreatie spelers en het tweede team, bestaat uit de volgende mensen: Levi Leers, Paul Geelen, Cas Vreuls, Thea Knippenberg, Natasja Engels, Brenda Burghard en trainer Jos Engelen. De ‘krasse’ Wiel Gerards staat geheel links op de foto.