Dodenherdenking woensdag 4 mei
27-04-2022

1714 logo OranjecomiteTijdens de Nationale Herdenking herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de tweede wereldoorlog. Het thema voor 2022 is: VRIJHEID in VERBONDENHEID.

De herdenkingsplechtigheid begint met een H. Mis om 19.00 uur in het Oude Kerkje, die zal worden opgeluisterd door het jeugdkoor JOKOJO. Aansluitend wordt de officiële herdenking voorgezet bij het oorlogsmonument aan de Torenstraat/Kerkberg. Bij het verlaten van de kerk zal de Harmonie St.-Caecilia een inleidend muziekstuk zal spelen, daarna het taptoe signaal en 2 minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus. Yarno Degens draagt een gedicht voor namens de scholieren. Tevens zal mw. Sharon Klinkenberg een persoonlijk verhaal vertellen over haar joodse roots.

Na de kranslegging door een vertegenwoordiger van de Gemeente en het GOC-Parkstad (veteranenvereniging), worden de aanwezigen in de gelegenheid gesteld een bloem met daaraan een kaartje waarop de naam van een slachtoffer staat, bij het monument neer te leggen.

De nationale driekleur zal van 18.00 uur tot zonsondergang (ca. 21.10 uur) halfstok en zonder wimpel wapperen op o.a. openbare gebouwen. Alle inwoners van Eygelshoven wordt verzocht om deze gedragslijn te volgen.
Het Het Oranje Comité Eygelshoven nodigt u allen, jong en oud, van harte uit om bij deze herdenking aanwezig te zijn.