De laatste ‘metere vuur d’r Egelzer Tsóg’
29-01-2018

logo optochtcomiteDeze week staat voor de laatste keer de bon afgedrukt in de Anselbode om samen met de deelnemende winkeliers ‘metere te make’ voor de optocht op zondag 11 februari in Eygelshoven. Zoals u ongetwijfeld al gelezen of gehoord hebt, wordt deze ‘dorpsoptocht’ jaarlijks minder gesubsidieerd door de gemeente Kerkrade. Reden voor het meer dan 40 jaar oude ‘optochtcomité Eygelshoven’ om een beroep te doen op alle ‘Egelzer luj’, samen met de middenstand.

Voorzitter Math Habets: “Nou, de optocht wordt écht gedragen in Eygelshoven. Naast de enthousiaste medewerking van de winkeliers, ontstaan ook nog eens spontane acties binnen het dorp. Iets waarop we met zijn allen trots op kunnen zijn. Samen laten zien waar een klein dorp, groot in kan zijn.”

Reden voor het optochtcomité om nog een extra prijs ter beschikking te stellen, naast de reeds bestaande prijzen die de deelnemende winkeliers belangeloos ter beschikking hebben gesteld. Tot en met donderdag 1 februari kunt u nog bonnen inleveren bij de deelnemende winkeliers. Op vrijdag 2 februari haalt het comité ‘de metere’ op, waarna op zaterdag 3 februari de prijswinnaars telefonisch bericht krijgen. Let wel: bij geen gehoor, wordt de volgende winnaar getrokken en gebeld. De prijswinnaars worden daarna nog eens in de Anselbode van maandag 5 februari vermeld.

Extra prijs

Naast de reeds elf bestaande te winnen prijzen, stelt het optochtcomité als extra (twaalfde) prijs een dinerbon van Bistro Socio ter beschikking. Deze laatste geste als knipoog naar de massale inzendingen. Secretaris Bert Hendrikx van het comité: “Ik krijg er in ieder geval kippenvel van als ik zie en hoor hoe de optocht leeft in ons dorp en dat mag beloond worden, toch?”

Dus nog één keertje ‘metere make’ voor die mooie optocht in het oud-mijnwerkersdorp aan de Ans