Culinaire St. Jan-wandeltocht op zondag 30 april
26-03-2017

1713 Culinair wandelenHet is weer tijd voor de traditionele St. Jan-wandeltocht. Voor de achttiende keer brengt deze culinaire tocht – door de leden van het Gilde van St. Jan en de H. Pastoor van Ars georganiseerd – op zondag 30 april de wandelaars langs de mooiste plekjes in de omgeving van ons dorp. De organisatie hoopt weer zo’n 140 deelnemers te mogen begroeten

.

Niet alleen de wandeling is een genot; zoals u van onze traiteurs gewend bent, zullen ook de hapjes weer zeer de moeite waard zijn. Dit keer kunt u voor 12,50 euro per volwassene met uw gezin, familie, vrienden of bekenden genieten. Kinderen tot 4 jaar gratis, voor kinderen van 4 tot 12 jaar betaalt u slechts 5 euro.

Vertrek vindt plaats tussen 11 en 13 uur vanuit het St. Jansheem naast de grote kerk in Eygelshoven. Vóór het vertrek ontvangen de deelnemers daar hun routebeschrijving. In een middellange route van zo’n 10 km, die ook door de niet zo ervaren wandelaars als goed begaanbaar wordt ervaren, zijn 4 rustpunten opgenomen. Na de wandeling bestaat in het St. Jansheem de gelegenheid om, bij mooi weer in de tuin achter de kerk, deel te nemen aan de gezellige nazit.

Zorg dat u tijdig – uiterlijk woensdag 26 april – inschrijft zodat u aan deze bijzondere dag kunt deelnemen. U bent ingeschreven als u het inschrijfgeld op deze datum hebt overgemaakt op bankrekeningnummer NL20 RABO 0171 7155 94 t.n.v. Gilde van St. Jan en H. Past. van Ars onder vermelding van uw naam, adres en het aantal deelnemende personen. U kunt ook t/m 26 april inschrijven en contant betalen bij Chocolaterie Bruns (Veldhofstraat 41), de firma Benly (Laurastraat 51) en bij de Openbare bibliotheek (Terbruggen 18).

Ook dit jaar is het mogelijk om per fiets deel te nemen aan deze tocht. U schrijft op de reguliere manier in en verneemt bij vertrek alle informatie over de 4 rustpunten. U bepaalt zelf de route die u aflegt: van belang is wel dat u rekening houdt met de (openings)tijden van de rustpunten zodat u de culinaire versnapering niet mist.

Het Gilde van St. Jan hoopt u op zondag 30 april weer in groten getale te mogen begroeten voor een dagje genieten in en rond Eygelshoven waardoor u via uw deelname het Gilde in staat stelt de parochie H. Joannes de Doper met haar twee kerken financieel te ondersteunen.