Carnavalsoptocht
23-01-2023

Het bruist in het dorp van de carnavalsacitiviteiten. De ene zitting na de andere staat gepland, de funderingen van het Socio Project hebben het weer zwaar te verduren. Het bruist in het dorp van de carnavalsacitiviteiten. De ene zitting na de andere staat gepland, de funderingen van het Socio Project hebben het weer zwaar te verduren. En dat geldt ook voor de breinen van diverse optochtgangers, zeker voor hen die nog steeds niet weten in welke creatie zij op carnavalszondag door de straten van Eygelshoven trekken. Vaak krijgen zij de ‘inval’ pas op de ochtend van carnavalszondag, en dan moet er snel nog een en ander in elkaar ‘gesjoesterd’ worden.
Anderen hebben in de afgelopen maanden alles al zorgvuldig voorbereid. Zij leggen in de komende weken de laatse hand aan hun wagen, pakjes en toebehoren. Zij hebben zich al aangemeld bij de Óptochcommissie van KV Burgerlust en kunnen haast niet wachten tot het grote moment is aangebroken.

Brandtstraat weer in route
De optocht wordt opgesteld Op de Bossen. Daar krijgen groepen en wagens hun plaats toegewezen. Via de Kerkraderstraat en Veldhofstraat trekt de optocht naar het centrum van Eygelshoven, vevolgens via Terbruggen en Laurastraat naar de Kommerveldlaan. De meest in het oog springende wijziging ten opzichte van voorafgaande edities is dat de Brandtstraat, in vroegere jaren hét epicentrum van d’r Egelser óptoch, weer in de route is opgenomen. Vanuit de Brandtstraat trekt de optocht via het Burg. Dohmenplein, Juliastraat, Anselderlaan en Op den Dries naar de eindbestemming de markt.
De Óptochcommissie vraagt nadrukkelijk aan alle bewoners die auto’s langs de route parkeren, deze op carnavalszondag elders te plaatsen.

Muziek langs de hele route van de optocht
Muziek is een belangrijk ingrediënt van carnaval. Muziek zorgt immers voor de nodige sjtiemmoeng en sfeer. Om dat tijdens de optocht te bereiken heeft de Óptochcommissie de nodige moeite gedaan om langs de hele route een geluidsinstallatie aan te leggen, waardoor op carnavalszondag (op gepast volume) carnavalsmuziek te horen zal zijn.
Meedoen aan de optocht? Je kunt je tot uiterlijk 1 week vóór carnaval via het inschrijfformulier op de website van KV Burgerlust via www.burgerlust.nl/inschrijven-optoch/ en telefonisch op de nummers 06-25248835 of 06-33697980 aanmelden voor deelname.
Neem vóór aanmelding kennis van het Optochtreglement. Dit kun je inzien op
www.burgerlust.nl/optochtreglement/.