Caecilia KIDZ en de verdwenen pepernoten
23-11-2022

Afgelopen weekend beleefden de CaeciliaKIDZ een overnachting in het scoutinggebouw. Nadat alle bedden opgemaakt waren, werd hun muzikale kennis in een actieve Quiz getest. Daarbij werd ook getest hoe het zat met hun vingervlugheid, ademsteun en mondspieren. Er werden heel wat punten bij elkaar verzameld. Dus hiermee zat het wel goed.

Vervolgens kregen de Caeciliakidz bezoek van dirigent Stan. Alle muzieknoten waren uit zijn partituur verdwenen. Al snel kwamen we erachter dat de mollen en de kruisen hiervan de oorzaak waren. Het werd tijd om op zoek te gaan naar de noten. Tijdens een speurtocht werden er heel wat noten gevonden. Alleen de G-sleutel en de F-sleutel moesten nog gevonden worden. Sluipend kropen alle Caeciliakidz door de bosjes en wisten ze gelukkig ook de sleutels weer terug te veroveren.

Alle noten en sleutels werden aan dirigent Stan gegeven. En zo was uiteindelijk zijn partituur weer compleet en kon hij rustig gaan slapen. De Caeciliakidz hebben vervolgens nog tot laat gespookt. Maar gelukkig waren ze de dag erna niet te moe voor een groot kussengevecht en een repetitie.

Muziek maken, leuker dan je denkt!

Lijkt het jou leuk om samen muziek te maken. Kom dan eens kijken bij een van de groepen of neem contact op via ledenwerving@harmonieeygelshoven.nl

Peuter en kleuters komen bijeen op donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur in het scoutinggebouw (Anselderlaan 65).

De Instroomgroep repeteert op donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in het scoutinggebouw (Anselderlaan 65).

CaeciliaKIDZ rtepeteren op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in het scoutinggebouw (Anselderlaan 65).

Het grote harmonieorkest op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Socio project (Terbruggen16).