Beleef warm, gloedvol Kerkrade!
23-10-2018

1843 foto warm KrdOnder de titel ‘Beleef warm, gloedvol Kerkrade!’ wordt op vrijdag 2 november om 19.00 uur de vernieuwde binnenstad van Kerkrade geopend met een groots theatraal vuurspektakel, dat op de Markt en het Martin Buberplein wordt uitgevoerd door het bekende Franse gezelschap Groupe F.

Een nieuw stadshart voor Kerkrade
Wethouder Wiermans: “Het is de grootste naoorlogse ontwikkeling in Kerkrade. O

ns stadshart is grootschalig opgewaardeerd, de openbare ruimte vernieuwd, het stadspark herontwikkeld, het Museumplein aangelegd en werden winkels en woningen gerealiseerd rondom het nieuwe culturele hart HuB Kerkrade. Daarmee is een unieke sfeer en beleving gecreëerd.”

Het verhaal van de stad
In samenwerking met Cultura Nova wordt een een spectaculaire openingsvoorstelling in de openlucht gepresenteerd namelijk ‘Beleef warm, gloedvol Kerkrade!’. De voorstelling vertelt het verhaal van de stad. Grote vlammen laten de herinnering aan het mijnverleden van Kerkrade herleven. Op de Markt en het Martin Buberplein wordt een unieke voorstelling gepresenteerd. Het is mogelijk om als je op de ene plek bent, het spektakel op de andere locatie mee te beleven. Licht, geluid, vlammen, vuurwerk en de muziek zorgen hiervoor. Op het Martin Buberplein wordt een bij de sfeer passende poëtische uitvoering neergezet, op de Markt een expressief spektakel. Na ongeveer 20 minuten kan het publiek wisselen van de Markt naar het Martin Buberplein en andersom.

Over Groupe F
Groupe F is een wereldberoemd gezelschap uit Frankrijk dat zich heeft toegelegd op het realiseren van grote dramatische producties voor internationale kunstenfestivals en grootschalige pyrotechnische openingsacts, zoals bij de opening van de Olympische spelen in Brazilië. Groupe F verzorgde in 2015 de opening van het Jaar van de Mijnen. Ze worden alom geprezen vanwege hun vaardigheden om grootschalige voorstellingen te kunnen presenteren met een combinatie van sterke communicatiewaarde en gedegen artistieke inhoud. Het zijn populaire evenementen met een grote culturele dimensie. Ze zijn in staat om met hun spektakels grote publieksgroepen te verrassen en te betoveren.