Applaus voor pastoor Heemels
21-05-2018
1821 pastoorAfgelopen zondag, eerste Pinksterdag 2018 werd in de grote St.Janskerk van Eygelshoven, tijdens de H. Mis, stilgestaan bij het feit dat pastoor Marc Heemels inmiddels tien jaar inEygelshoven het herdersschepje hanteert. De pastoor stond zelf stil bij zijn 10-jarig verblijf in Eygelshoven tijdens zijn preek, die enkel dankuitsprak naar de Eygelshovenaren.
Op zijn beurt werd pastoor Heemels door het kerkbestuur van harte bedankt voor zijn inzet voor de parochie. Gememoreerd werden de talloze doopsels, huwelijken, jubilea en uitvaarten. Geroemd werd ook de bindende factor die Heemels als het ware siert. Na alle dankbare woorden volgde een ovationeel applaus in de bomvolle kerk. De informele bijeenkomst na de H.Mis was imponerend. Onder een stralende zon kwamen vele verenigingen en parochianen, de populaire pastoor feliciteren. Pastoor Heemels: “Een dag om nooit vergeten.”

 
Wat vooraf ging.
 

Vlak voor de viering van het Pinkster- en jubileumfeest werd de hoge St. Jantoren opgesierd met een nieuw uurwerk, klokken en een opgepoetste haan in de spits. De haan die overigens door de onverschrokken pastoor Heemels, persoonlijk op de punt werd gezet, zoals de foto laat zien. Een memorabel weekend voor de pastoor en Egelze.