ANWB Automaatje Kerkrade
22-01-2018

1804 AutomaatjeImpuls, ANWB en gemeente Kerkrade starten met een nieuwe vervoersservice voor én door eigen inwoners: ANWB AutoMaatje Kerkrade. Dit klinkt als een een taxidienst, maar dat is het niet. Automaatje is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan vervoer, maar zelf niet kunnen autorijden of fietsen, het openbaar vervoer niet kunnen gebruiken en ook niemand hebben in de naaste omgeving om op terug te vallen.

Door wie?

Vrijwilligers van Impuls verzorgen het ritje naar de huisarts, tandarts, fysiotherapeut, apotheek of gemeentehuis. Ook voor een afspraak bij de kapper of pedicure, of voor een ritje naar een vriend(in) kan AutoMaatje worden ingeschakeld. De coördinatie wordt verzorgd door vrijwilligers en een coördinator van Impuls.

Hoe werkt het?

Iemand die AutoMaatje wil gebruiken, meldt zich uiterlijk twee werkdagen van tevoren telefonisch of per e-mail aan bij Impuls. Impuls schakelt dan één van de vrijwilligers in. Klanten betalen 30 cent per kilometer aan de chauffeur. Ook moeten klanten een WA-verzekering hebben om eventuele schade aan de auto te vergoeden.

Chauffeurs gezocht

AutoMaatje zoekt nog vrijwillige chauffeurs. Die moeten in Kerkrade wonen en een auto en geldig rijbewijs hebben. Chauffeurs moeten daarnaast minimaal een WA-verzekering hebben met dekking voor inzittenden. De auto moet gekeurd zijn (APK). De maximale leeftijd is 75 jaar. Er kan om een Verklaring omtrent Gedrag worden gevraagd. Die wordt aangevraagd en betaald door Impuls. Chauffeurs hoeven geen lid van de ANWB te zijn. Chauffeurs geven zelf aan wanneer en hoe vaak ze beschikbaar zijn. De vergoeding is 30 cent per gereden kilometer en wordt rechtstreeks met de gebruiker verrekend. Aanmelden kan per e-mail via automaatje@impulskerkrade.nl of telefonisch via 045-545 63 51