Aanmelden d’r Egelser Óptoch vanaf 11-11
13-11-2023

We zijn de 11 van de 11 al gepasseerd. Afgelopen zaterdag werd het nieuwe carnavalsseizoen op vele plaatsen gevierd. De echte carnavalisten lopen zich al warm voor de komende evenementen. In Eygelshoven is dat als eerste uiteraard de proclamatie van de nieuwe prins carnaval en het feestweekend van KV Burgerlust.
Daarna maken zij even pas op de plaats tot na de jaarwisseling. Dan barst het geweld los met de Damen- en Herrenzietsoengen, de Seniorencarnaval en de proclamatie van de jeugdprins. Maar waar die echte carnavalisten zich in de tussentijd op blijven focussen, is de deelname aan de optocht op carnavalszondag 11 februari 2024.
Zij zoeken naar ideeën, smeden plannen, ontwerpen kleding en visagie enzovoorts. Kortom, zij doen er alles aan om goed voorbereid en fraai uitgedost te zijn voor die optocht in Eygelshoven, die dit jaar in het teken zal staan van 11 x 11 jaar KV Burgerlust.

Wie ook druk aan de slag is met de voorbereiding van die optocht, is de commissie D’r Egelser Óptoch. Op de achtergrond wordt door de commissie hard gewerkt aan allerlei nieuwe en verfrissende veranderingen.
Een van die veranderingen kunnen wij al met jullie delen; er wordt in de komende optocht €1100,- aan prijzengeld verdeeld over de drie mooiste groepen en de leukste eintselgenger.
Daarnaast is de commissie actief bezig om nieuwe groepen naar Eygelshoven te halen en wil het individuen inspireren om als Einzelgänger tussen de grote groepen voor de nodige humoristische inslag te zorgen.

Pin D’r Egelser Óptoch
Alle (ingeschreven) deelnemers ontvangen na afloop van de optocht een unieke pin. Het is daarom ook zeer wenselijk dat alle deelnemers, óók eintselgenger zich vooraf aanmelden.

Aanmelden voor deelname
Om de carnavalsoptocht in goede banen te leiden, moet het comité zicht hebben op deelname van groepen en wagens. Het is daarom dan ook verplicht dat groepen en wagens worden aangemeld. Dat kan tot uiterlijk 8 januari via het inschrijfformulier op de website van KV Burgerlust via de link www.burgerlust.nl/inschrijven-optoch/ en telefonisch op de nummers 06-25248835 of 06-33697980.
Neem vóór aanmelding kennis van het Optochtreglement. Dit kun je inzien op www.burgerlust.nl/optochtreglement/.
Je kunt de optochtcommissie ook volgen op Facebook en Instagram!