2020 Een bijzondere Koningsdag
12-05-2020

1714 koningsdagBijzondere activiteiten Oranje Comité EygelshovenTraditioneel wordt Koningsdag op een grootse manier gevierd in Eygelshoven. Voor de kinderen en ouders een gezellige spellenmiddag met vrijmarkt, daarna een lampionnenoptocht en tot slot een spetterende vuurwerkshow.
Dit jaar liep het net iets anders. Geen drukte op straat, geen muziek door de straten. Eygelshoven vierde dit jaar Woningsdag.

In de tuin samen met het gezin werd het gezellig gemaakt. Het Oranje Comité Eygelshoven had een alternatieve spellenmiddag bedacht namelijk de Egelzer Koningsdag Challenge. Tussen 14:00uur en 17:00uur werden durf en creativiteit op de proef gesteld middels opdrachten op Facebook. Met opdrachten als Maak een “selfie” met Willem-Alexander, bouw een kasteel waren een heleboel kinderen druk in de weer. De winnaars werden dezelfde dag nog getrakteerd met een mooi speelcadeau en een tegoedbon aangeschaft bij diverse middenstanders uit Eygelshoven. Dit om de middenstand uit ons dorp een klein hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijd.
Koningsdag 2020 was dan ook een bijzondere, maar zeer geslaagde dag in Eygelshoven.Ook de Dodenherdenking dit jaar kon niet in gezamenlijkheid plaatsvinden. Toch was er even voor 8 de taptoe te horen in het dorp. Diverse muzikanten gaven gehoor aan de landelijke oproep tot het spelen van het Taptoe signaal en het Wilhelmus. 
Bij het oorlogsmonument aan de Kerkberg werden de oorlogsslachtoffers herdacht met een kranslegging door de veteranen van het GOC-Parkstad. Dit allemaal onder klanken van de trompettisten Martin Oosterbeek en Huub Nickel.
Ondanks alle beperkingen heeft Eygelshoven toch een mooi eerbetoon kunnen brengen aan de oorlogsslachtoffers uit onze gemeenschap. Op de facebookpagina van het Oranje Comité Eygelshoven kan men een kort filmpje terug vinden ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers.Het Oranje Comité bedankt dan ook iedereen voor de leuke, spontane acties tijdens beide activiteiten. De datums de activiteiten voor volgend jaar kunt u alvast noteren:
Dinsdag 27 april 2021 Koningsdag
Dinsdag 4 mei 2021 Dodenherdenking.Voor nu blijf allen gezond!!