125 jaar Sjutse va Haander
13-05-2019

 

1920 sjutse HaanderDe Haanraadse kruisboogschutterij St. Hubertus bestaat dit jaar 125 jaar. Dit jubileum zal groots gevierd worden in het weekend van 21 t/m 23 juni. Op de Haanraadse schuttersweide aan de Meuserstraat zal een feesttent verrijzen en zal er een traditioneel ouderwets tentenfeest worden gevierd.

Het is bijna 20 jaar geleden dat de laatste feesttent in Haanrade stond. Op vrijdag 21 juni wordt het feestweekend ingeluid met een ontvangst voor sponsors en Sjutsevrung. Vanaf 20.00 uur vindt de jubileumavond plaats waaraan medewerking wordt verleend door o.a. Beppie Kraft, Big Benny, HaPe Johnen, Claudia Ansel en duo Grenzenlos.

Op zaterdag 22 juni vindt ’s middags het jaarlijks Koningsschieten plaats en zal gestreden worden voor de titel jubileumkoning. Vanaf 20.00 uur vindt in de feesttent het Koningsbal plaats. Niemand minder dan de muzikale duizendpoot Anderkovver zal hier voor het muzikale entertainment zorgdragen. Zondag 23 juni staat geheel in het teken van een internationaal schutterstreffen. Om 10.00 uur zal in de feesttent een eucharistieviering worden opgedragen. Deze jubileummis zal muzikaal worden opgeluisterd door het gospelkoor Gioia.

Om 12.30 uur trekt er een optocht door enkele straten van Haanrade met defilé ter hoogte van de Haanraadse parochiekerk. Aan deze optocht wordt medewerking verleend door schutterijen en muziekverenigingen uit Nederland, Duitsland en België.

Aansluitend vinden er op de schuttersweide diverse schietwedstrijden plaatsen zal  er in en rondom de feesttent voor voldoende vertier worden gezorgd. De muziekkapel WLVD zal met traditionele blaasmuziek de muzikale omlijsting voor haar rekening nemen. Omstreeks 18.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden met aansluitende ‘ausklang’. Tijdens het gehele feestweekend is voor alle activiteiten gratis entree en wordt er een betaalbare consumptieprijs gehanteerd.