Schoolverlaterskamp leerlingen BS de Veldhof
16-06-2024

Elk jaar weer markeert het schoolverlaterskamp een mijlpaal in het leven van vele scholieren. Het is een moment van vreugde, avontuur en een tikkeltje melancholie, terwijl de laatste dagen van het schooljaar wegtikken en de vakantie en de nieuwe school lonken. Dit kamp biedt een unieke mix van ontspanning, plezier en waardevolle levenslessen, wat het tot een onvergetelijke ervaring maakt.

Op 5, 6 en 7 juni 2024 beleefden de leerlingen van de groepen 8 van basisschool De Veldhof hún schoolverlaterskamp. De weken voorafgaand aan het kamp stonden bol van opwinding. Leerlingen maakten plannen, pakten tassen in, en fantaseerden over de avonturen die hen te wachten stonden. Juf Nicole en meester Roy en vele begeleiders werkten koortsachtig om een programma samen te stellen dat zowel leerzaam als plezierig is. Vaak met verrassingen die de leerlingen nog lang zullen heugen.
43 Kinderen vertrokken op woensdag 5 juni in de regen richting Posterholt waar ze bij een onbekende locatie afgezet werden voor een dropping. Met behulp van een kaart hebben ze de route naar Kampeerboerderij Holsterhof gezocht, waar de kinderen sliepen. Eenmaal aangekomen begon het zonnetje te schijnen. Na de dropping en het opmaken van de bedden zijn ze begonnen met de 6-kamp, waarbij de kinderen verschillende leuke opdrachten moesten uitvoeren. De 6-kamp werd afgesloten met een touwtrekcompetitie. Nadat de kinderen een goed bord spaghetti en beker met pudding gegeten hadden, was het tijd voor de Escape Room. De kinderen hadden anderhalf uur de tijd om de oplossing te vinden. De eerste dag werd afgesloten met een pubquiz, frisdrank en gezellig samenzijn.
Na een korte nacht stond de volgende ochtend in alle vroegte ochtendgymnastiek op het programma met aansluitend een stevig ontbijt. Daarna op naar Toverland, waar ze de hele dag in attracties zijn geweest. Op de terugweg lag al meer dan de helft van de kinderen in de bus te slapen. Na het avondeten begon de bonte avond waar verschillende kinderen kleine acts opgevoerd hebben. Na een kort feestje moesten de kinderen zich voorbereiden op de spooktocht. Met gespannen koppies vertrokken alle groepen richting het bos, waar ze anderhalf uur in het pikkedonker moesten wandelen. Bij terugkomst was de spanning nog van de gezichten van veel kinderen af te lezen. En ook de moeheid. Het was inmiddels laat en ze gingen direct naar bed om te slapen. Nou ja, er zijn er altijd …
Op de vrijdagochtend werden ze, na wederom een korte nacht, vroeg gewekt. Na het ontbijt stond nog een activiteit op het programma, maar de kinderen waren zo moe dat ze liever vrije tijd hadden om nog even te slapen. Nee, niet meer in bed helaas. Diverse kinderen zochten een plekje op banken en tafels om maar even een oogje dicht te kunnen doen.
Een van de meest waardevolle aspecten van het schoolverlaterskamp is de versterking van de banden tussen leerlingen. En die zijn er dan ook volop gesmeed, getuige de vele ‘verkeringen’ die zijn ontstaan. Al met al was dit een zeer geslaagd schoolverlaterskamp, dat de kinderen zich nog lang zullen herinneren.