Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


msw_banner_anselbode-(2)

De laatste hap van Angelina Gulpers
bij bakkerij Voncken

1429_bossche-bolHet meisje van d'r Sjeet, Angelina Gulpers woonde pal tegenover bakkerij Aroma, op de Heugden en werd snel overmeesterd door de heerlijke geuren die een bakkerij nu eenmaal weet te produceren. Ze ging aan het werk bij deze bakkerij. Totdat zij in 1998 de stap maakte om te gaan werken in de zaak van bakkerij van Eeghem aan de Veldhofstraat te Eygelshoven. Angelina zou -inmiddels haar- Egelze niet meer verlaten tot aan haar pensionering, die afgelopen weekend plaatsvond. Onder de vlag van bakkerij Voncken is zij dan al ettelijke jaren het vertrouwde gezicht achter de toonbank van lekkernijen.

Dochter en Vader, Piroschka en Frans, Voncken draaien er geen doekjes om heen: “Bijna 16 jaar heeft Angelina zich met ziel en zaligheid ingezet voor 'haar' bakkerijwinkel in Eygelshoven, waar zij zich heeft weten te nestelen als een 'waar Egelzer meadje' met een ongekende vriendelijkheid ten opzichte van de klant. Mede door haar behaalden wij in 2012 onze gouden ster, nadat we wegens verbouwing een tijdje moesten verkassen naar de winkel van Jo en Tiny Ramakers (Kaasboer). Voor onze bakkerij groeide zij uit tot een waar Egelzer icoon. We denken dan ook dat de klanten haar evenveel zullen gaan missen zoals wij dat doen. Angelina bedankt!”

Bossche bol

Op de vraag aan Angelina wat zij het allerlekkerste gebak vindt van deze kwaliteitsbakker, antwoordt zij spontaan: “De Bossche bol van Frans.”, om vervolgens spontaan een ferme hap te nemen aan zo'n Bossche Bol. “Zo die eet ik op Frans en betaal hem niet.”, vult zij lachend aan. Toch neemt de altijd vrolijke Angelina met een traan afscheid van Eygelshoven. Ze kan zelfs eerder afscheid nemen omdat ze een meer dan een volle verlofkaart heeft opgespaard. “Ik ben in Eygelshoven opgenomen in een warm bad met zijn lieve mensen en het warme verenigingsleven in dit dorp. Ik heb vele felicitaties mogen ontvangen de afgelopen dagen, bij mijn pensioen. Ook vele reacties in de trant van 'jammer en we zullen je missen'. Koppel ik dat aan de geweldige directie van bakkerij Voncken, dan snap ik dat ik een stuk van mijn leven afsluit, waarop ik alleen maar tevreden kan terugkijken. Het was mooi in Egelze! En die Bossche bol zal ik me nog wel eens komen kopen in Eygelshoven, reken daar maar op!”.


 

‘Brainstormgroep’ buigt zich over de vraag:
hoe nu verder met het bewonersplatform?

Nadat het oude bewonersplatform Kerkrade Noord heeft besloten te stoppen met haar werkzaamheden probeert een groepje Eygelshovenaren (bewoners die doorgaan na opheffing van het oude platform in samenwerking met vertegenwoordigers van verenigingen) nu samen de handschoen op te pakken om een nieuw platform te vormen. Men heeft zich gebogen over de vraag hoe je de bewoners van onze wijk een stem kunt geven in onder andere het Wijkplatform. Een plek waar de gemeente, maatschappelijke organisaties zoals woningcorporatie, de scholen maar ook bijvoorbeeld de politie gezamenlijk werken aan een verbetering van de wijk. Dat natuurlijk in allerlei opzichten. Op de eerste plaats is de groep tot de conclusie gekomen dat het goed is dat onze bewoners vertegenwoordigd zijn in dit orgaan, maar dat het van groot belang is dat bewoners weten waar men terecht kan met problemen, vragen en voorstellen. Om die reden is besloten om in eerste instantie op zoek te gaan naar leden voor het bewonersplatform, die een ‘voortrekkersrol’ kunnen bekleden. Dit zouden bewoners moeten zijn die bekend zijn met de verenigingsstructuur en het ‘reilen en zeilen’ van onze gemeenschap. Men heeft besloten om gedurende de zomer op zoek te gaan naar de juiste personen en hoopt dat er in het najaar sprake kan zijn van een nieuwe start van deze belangrijke vorm van burgerparticipatie. Als u informatie over het bewonersplatform wilt hebben, deel wilt uitmaken van het nieuwe bewonersplatform of de ‘brainstormgroep’ suggesties wilt aanreiken kan dat via Hein Bracun (hein.bracun@kerkrade.nl).

OHVZ Limburgs Kampioen

1429_biljartenBiljartvereniging OHVZ, gehuisvest bij Natasja in A Genne Komm heeft een heel succesvol seizoen achter de rug. Afgelopen weekend wist het eerste team beslag te leggen op het Limburgs Kampioenschap Bandstoten. Het team bestaande uit Harry Pluijmaekers, Jos Lochtman, Harry Walravens en Jan Maassen plaatste zich als poulewinnaar voor de halve finale. Met slechts één verliespartij werd de finale gehaald, die eveneens winnend werd afgesloten. Hiermee was de titel districtskampioen binnen. In Eijsden namen zij het op tegen de kampioenen van district Maastricht en district Venlo en omstreken. Ook deze horde werd ongeslagen genomen, waarna het team de kampioensplaquette onder luid applaus in ontvangst mocht nemen. Ook op persoonlijk gebied wisten de Eygelshovense biljarters hun mannetje te staan. Hub Kleijkers behaalde het kampioenschap van district Zuid-Limburg in de 4de klas Bandstoten. Hij bewerkstelligde tevens een promotie naar de 3de klas. Jos Lochtman schreef dit seizoen in voor de 3de klas Libre en werd districtskampioen. In Eijsden was het Zuid-Nederlands kampioenschap en daar strandde hij op één punt van de felbegeerde titel. In de finalepartij had hij als eerste het te maken aantal caramboles bereikt, maar in de nabeurt wist zijn medefinalist met een serie van 3 caramboles nog gelijk te maken. Helaas voor Jos kan alleen de winnaar naar het Nationaal Kampioenschap. Wel promoveerde hij naar de 2de klas. Voor Harry Pluijmaekers was het jaar nog iets succesvoller. In het districtskampioenschap Driebanden eindigde hij op de 2de plaats en in het Libre wist hij de districtstitel te behalen. Vervolgens nam hij het in Horst tegen 7 opponenten op om aan het einde van de rit met slechts één verliespartij de Zuid-Nederlandse titel in de wacht te slepen. Op het Nationaal Kampioenschap in Rijswijk was de concurrentie echter te groot om mee te dingen naar de prijzen. Al met al toch een mooie prestatie. Na een welverdiende vakantie begint in september het nieuwe seizoen weer en gaat B.V. OHVZ weer met twee driebandenteams deelnemen aan de competitie.


 

Veel 'Koningsballonnen' terecht

1429_balonnenwedstrijd

De uitslag van de ballonnenwedstrijd georganiseerd door het Oranje Comité Eygelshoven, op Konings 2014 is inmiddels bekend. Maar liefst twintig ballonnenkaartjes werden teruggestuurd van met name de uit de richting van Noord-oost Nederland. De winnaar werd Djamila Zwart. De 2e. prijs was voor Sam Fischer en de 3e. prijs voor Chayenne Szarota. Alle andere kinderen kregen een attentie van het Oranje Comité. Vorige week werd voor het Scoutinggebouw “’t kOmpas” de foto gemaakt van de prijswinnaars en de prijzen uitgereikt. Ook nu weer blijkt dat de ballonnenwedstrijd een van de hoogtepunten van Koningsdag is voor de kinderen.