Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


msw_banner_anselbode-(2)

Cedar Spring geeft tuinconcert

1525_cedar-springOp 28 juni aanstaande speelt het singer-songwriter-duo Cedar Spring om 20 uur een tuinconcert in de tuin van Laurastraat 66 te Eygelshoven. Cedar Spring wordt gevormd door Maartje Kleijnen en Ron Janssen. Bij beiden leeft de drang om naast de bluegrass/newgrass formatie Cedar Creek naar de oorsprong van landelijke Americana te graven. Hieruit is Cedar Spring ontstaan, een singer-songwriter duo dat aantrekkelijke Americana met een melancholisch randje brengt. Tweestemmige zang, gitaar en het heerlijke geluid van de mandoline. Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen werk, afgewisseld met verrassende Americana covers. Cedar Spring treedt als duo op, maar kan evengoed supplementair met andere leden van Cedar Creek op het podium verschijnen…en de bluegrass invloeden zijn nooit ver weg!

Er is geen kaartverkoop, het duo stelt een vrije gift op prijs. Entree: vrije gift. Aanmelden via mail: blue.acoustics@planet.nl

Voor meer info kijk op www.cedarcreekmusic.net


 

Jannie Toussaint honderd jaarjannie-102

Dinsdag 16 juni vierde Jannie Toussaint-Dortu, Bockhoutstraat 5, haar honderdste verjaardag. In 1947 trouwde zijn met Hein Toussaint. Drie jaar later gingen zij samen aan de Bockhoutstraat 5 wonen. Jannie kreeg drie kinderen, vijf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

 

Zij woont nog geheel zelfstandig met af en toe een handje hulp. Dagelijks leest zij nog iedere morgen, zonder bril, de krant, kijkt graag televisie en dan vooral naar krimi’s zoals Tatort. Op de vraag van de redactie ‘hoe word ik honderd jaar?’, antwoordde Jannie lachend:”Elke dag een flinke reep chocolade eten.”


 

Stichting “Eygelshoven door de eeuwen heen”
zoekt schilderijen van Eygelshoven, gemaakt door Eygelshovenaren

schilderij
Tijdens de open monumentendagen op zaterdag 12 en zondag 13 september organiseert de stichting “Eygelshoven door de eeuwen heen” een tentoonstelling over kunst en ambacht. De stichting organiseerde in 1983 al eens eerder een schilderijenexpositie met hetzelfde thema, hetgeen een groot succes was. Er werden schilderijen tentoongesteld die zuiver betrekking hadden op Eygelshoven. Zo waren er schilderijen te zien met de Kerkberg, het Oude Kerkje, de Preekstoel en de mijnen Laura en Julia als onderwerp. In het kader van het thema van de aanstaande open monumentendagen nl. Kunst en Ambacht, willen wij dit herhalen. Daarom doen wij een beroep op de inwoners van Eygelshoven. Bent U in het bezit van schilderijen met een of ander dorpsgezicht van Eygelshoven, dan willen wij die graag in bruikleen nemen gedurende de open monumentendagen. Uw schilderij zal beslist een positieve bijdrage leveren aan de tentoonstelling welke op de Laethof in Eygelshoven gehouden wordt. Indien u ons kunt helpen neem dan contact op met Dhr. M. Rheinfeld tel. 0614546252.


 

Limburg Kolenland

boek-mijn-2Onlangs verschenen van auteur Ad Knotter: uniek en mooi boekwerk 'Limburg Kolenland', met unieke foto's van de koempels aan het werk en de geschiedenis van de Limburgse kolenmijnbouw. Aan bod komen onder meer de geschiedenis van Laura en Julia, de kolenwinning tijdens de Duitse bezetting (1940-1944), buitenlandse arbeiders, de langzaamaanactie van de mijnwerkersbond in 1957. Het samenleven van de mijnwerkersgemeenschap Lauradorp.

Ad Knotter is directeur van het Sociaal Historisch Centrum Limburg. Paperback van 320 pagina's, 80 afbeeldingen in kleur en zwart-wit Prijs 19,95.

Te koop

bij Uitgeverij Wiel Eijdems, Veldhofstraat 56, Eygelshoven. Tel. 06 219 20 195.
Ook verkrijgbaar op de eerste boekenbeurs 2015 in de Laethof op zaterdag 6 juni van 10-15 uur, Putstraat te Eygelshoven.