Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


msw_banner_anselbode-(2)

Even (uit)blazen…1528_uitblazen-harmonie

De zomervakantie staat weer voor de deur. Het schooljaar wordt afgesloten en velen hebben of maken plannen om erop uit te trekken. Dan doen uiteraard ook de leden van Harmonie St.-Caecilia. Maar voordat zij op reis gaan, trakteren zij de inwoners van Eygelshoven op een ‘Openluchtconcert in de wijk’. Muziek in de buitenlucht zorgt toch altijd weer voor een apart sfeertje en dus mag zo’n concert ook wel beschouwd worden als feestje voor de leden maar ook voor de Egelzer lüj!

Deze muzikale happening gaat plaatsvinden op donderdag 16 juli op het plein vóór Zorgcentrum ‘De Laethof’ aan de Putstraat, tuusen 19.30 en 20.15 uur. De toegang is gratis! Harmonie St.-Caecilia nodigt u van harte uit om bij dit concert aanwezig te zijn.


 

Stichting “Eygelshoven door de eeuwen heen”
zoekt schilderijen van Eygelshoven, gemaakt door Eygelshovenaren

schilderij
Tijdens de open monumentendagen op zaterdag 12 en zondag 13 september organiseert de stichting “Eygelshoven door de eeuwen heen” een tentoonstelling over kunst en ambacht. De stichting organiseerde in 1983 al eens eerder een schilderijenexpositie met hetzelfde thema, hetgeen een groot succes was. Er werden schilderijen tentoongesteld die zuiver betrekking hadden op Eygelshoven. Zo waren er schilderijen te zien met de Kerkberg, het Oude Kerkje, de Preekstoel en de mijnen Laura en Julia als onderwerp. In het kader van het thema van de aanstaande open monumentendagen nl. Kunst en Ambacht, willen wij dit herhalen. Daarom doen wij een beroep op de inwoners van Eygelshoven. Bent U in het bezit van schilderijen met een of ander dorpsgezicht van Eygelshoven, dan willen wij die graag in bruikleen nemen gedurende de open monumentendagen. Uw schilderij zal beslist een positieve bijdrage leveren aan de tentoonstelling welke op de Laethof in Eygelshoven gehouden wordt. Indien u ons kunt helpen neem dan contact op met Dhr. M. Rheinfeld tel. 0614546252.


 

Limburg Kolenland

boek-mijn-2Onlangs verschenen van auteur Ad Knotter: uniek en mooi boekwerk 'Limburg Kolenland', met unieke foto's van de koempels aan het werk en de geschiedenis van de Limburgse kolenmijnbouw. Aan bod komen onder meer de geschiedenis van Laura en Julia, de kolenwinning tijdens de Duitse bezetting (1940-1944), buitenlandse arbeiders, de langzaamaanactie van de mijnwerkersbond in 1957. Het samenleven van de mijnwerkersgemeenschap Lauradorp.

Ad Knotter is directeur van het Sociaal Historisch Centrum Limburg. Paperback van 320 pagina's, 80 afbeeldingen in kleur en zwart-wit Prijs 19,95.

Te koop

bij Uitgeverij Wiel Eijdems, Veldhofstraat 56, Eygelshoven. Tel. 06 219 20 195.
Ook verkrijgbaar op de eerste boekenbeurs 2015 in de Laethof op zaterdag 6 juni van 10-15 uur, Putstraat te Eygelshoven.