Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


msw_banner_anselbode-(2)

Start nieuw uitdagend Scouting seizoen

Afgelopen weken zijn de leden van Scouting Eygelshoven door Europa getrokken. De allerjongste, de Bevers (jongens/meisjes 4-7jaar) hebben een weekend op de Brunssummerheide doorgebracht. De Welpen (jongens/meisjes 7-10jaar) en de Scouts hebben een week lang avonturen beleefd in het Belgische Herentals. De Explorers (jongens/meisjes van 14-18jaar) zijn naar het Luxemburgse Echternach getrokken. Ook de nieuwste leeftijdsgroep, de Roverscouts(jongens/meisjes vanaf 18 jaar) trokken erop uit. Zij beleefden een schitterend kamp in Monchau. Met deze mooie herinneringen start 29/30augustus een nieuw Scoutingseizoen. Ook dit jaar staat bol van de leuke, spannende en uitdagende activiteiten.

1435_foto-scouting
Scouting Eygelshoven staat voor uitdaging!

Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren. Scouting is avontuur! Of je nu een tocht loopt met een kompas, pionieren, kampvuur stoken, een spel spelen, een vlot bouwen, knutselen, kamperen op een Labelterrein ergens in Nederland of juist een internationaal kamp, we doen het allemaal en nog veel meer.

Wil je zelf deze uitdaging aangaan en hou je van avontuur?

Kom dan eens een kijkje nemen bij Scouting Eygelshoven!! Hieronder een overzicht van de leeftijdsgroepen en opkomsttijden: Bevers jongens/meisjes van 4 jaar tot 7 jaar Zaterdag van 15:00uur t/m 17:00uur Welpen jongens/meisjes van 7 jaar t/m 10 jaar Zaterdag van 15:00uur t/m 17:00uur Scouts jongens/meisjes van 11 jaar tot 14 jaar Zaterdag van 15:00uur t/m 17:00uur Explorers jongens/meisjes 14 jaar tot 18 jaar Vrijdag van 20:00uur t/m 22:00uur Roverscouts jongens/meisjes vanaf 18 jaar Vrijdag vanaf 20:00uur Scouting is voor alle leeftijden!! Vind je het leuk om kinderen te begeleiden bij hun scoutingavontuur? Of heb je zin in een leuke actieve klus? Wij dagen jouw uit om eens een kijkje te nemen in ons Scoutinggebouw ’t Kompas gelegen aan de Anselderlaan 65 te Eygelshoven.

Kijk voor meer informatie op www.scoutingeygelshoven.nl


 

adv_35_zom_nieuw


 

Een stukje cultuur wat gekoesterd moet worden

openp_nieuw_absite
In de beginjaren van de Burgerlust organiseerde KV Burgerlust twee kermisbals per jaar om daarmee het carnavalsfeest te kunnen bekostigen. Dit jaar is er geen najaarskermis in het dorp. Als vervanging vindt het grootse evenement ‘Beleef Eygelshoven’'(Ondernemend Eygelshoven) plaats als 'waardig vervanger voor de najaarskermis.

Fest im Anseltal

Burgerlust haakt in en koestert een stukje cultuur ‘met de name Vasteloavend en kirmes’.. Een Open Podium biedt KV Burgerlust voor ‘Vasteloavendstalent’. Deze talentenjacht vindt plaats op zaterdag 13 september in het Socio om 16.00 uur. Je kunt je nog aanmelden via Email: open.podium@burgerlust.nl Info via: ☎06-53293035 DOE MEE!!!

Aansluitend op deze talentenjacht organiseert KVB een Egelser Tiroler Avond (v.a. 20.00 uur). Zondag 14 september is er een Egelser Tiroler Frühshoppen in ‘de koel’ bij de Kegelhal. Dit laatste in het kader van de Najaarsmarkt ‘Beleef Eygelshoven’.