Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


msw_banner_anselbode-(2)

Pauselijke onderscheiding voor Lei Wijnands

Aan het einde van de plechtige Hoogmis op Paaszondag nodigde pastoor Heemels de heer Lei Wijnands en mevrouw Maria Smeets uit om nog even naar voren te komen. Hij die al zovele jaren de bloemen verzorgt in de parochiekerk, werd nu zelf in de bloemetjes gezet.

pro-ecllesia-fb

Want: “het had de Heilige Vader, paus Franciscus behaagd” de heer Peter Leonard Wijnands de onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice te verlenen. ‘Pro Ecclesia betekent: ‘voor de kerk’. Voor de kerk in Eygelshoven heeft de heer Wijnands zich immers vele jaren ingezet. Hij verzorgt niet alleen de bloemen, maar hij heeft ook tientallen jaren de kerkwas verzorgd. Daarnaast is hij al zeer veel jaren collectant. Ook voor de scouting in Eygelshoven heeft hij zich altijd ingezet. Tenslotte is hij bijna zijn hele leven betrokken lid van de Fanfare van Broek-Sittard, zijn geboorteplaats.

Pastoor Heemels: “Lei Wijnands, heel veel dank voor uw jarenlange inzet en van harte gefeliciteerd met deze hoge, maar zeer verdiende, onderscheiding!”

Alle foto's downloaden: http://we.tl/n43mTopUKE 


 

 

Jubileumjaar SVE inspireert

SVE levert in haar jubileumjaar de ene naar de andere week topprestaties. Zo werd op zondag 6 april door de jeugdige dames (8-9 jaar) op het MTT in Landgraaf, zilver gehaald, bij de lange mat. (Van de 11 groepen).

Zondag 13 april heeft de jeugd gestreden het clubkampioenschap 2014 Bij de jongens waren de podiaplekken als volgt verdeeld:
- Kampioen jongens: Lars Hendriks (Goud met 29,5 punten) - zilver: Imko Brinkhoff (26,8) - brons: Jeffrey Beckers (26,3)
Bij de dames is Femke Schleibach Clubkampioen 2014 geworden met 32,9 punten.
De jeugd was in 5 groepen ingedeeld:
Meisjes 6-7 jaar: - Goud: Caithlyn Duister (26,9) - Zilver: Carmen Hendriks (26,3) - Brons: Natahalie Beckers (26,2)
Meisjes 8-9 jaar: - Goud: Aleksandra Verhoeven (31,8) - Zilver: Fenne Rinkens (28,9) - Brons Fenna Janssen (28,3)
Meisjes 10+ - Goud: Lotje Wolters (32,7) - Zilver: Veerle Paas (30,4) - Brons: Aimée Peters (29,3)
Wedstrijdgroep: - Goud: Femke Schleibach (32,9) Clubkampioen - Zilver: Emma Lynn Schreijen (32,6) - Brons: Indy Vromen (30,8)

De grote zaal was wederom goed gevuld met publiek (ouders, tantes, oma's en opa's). Na de uitreiking van de bekers en medailles is er een groepsfoto gemaakt. Alle jeugdleden waren in nieuwe pakjes gestoken, dit ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van SVE, dat op zaterdag 11 oktober wordt gevierd.

1417_sve-groep


 

Feestelijke heropening visvijver

De Molen Binnen afzienbare tijd is de visvijver De Molen weer geopend voor alle visliefhebbers van Eygelshoven. Veel vrijwilligers hebben dagenlang hard gewerkt om de visvijver weer een ‘nieuwe look’ te geven. Binnenkort leest u in de Anselbode wanneer de vijsvijver feestelijk geopend wordt. Zoals u op de foto ziet, heeft het vele werk van de vrijwilligers zich geloond want de vijver staat er weer als een mooi plaatje op!

 

1417_vijver


 

moederdag-actie_poster-(1)