Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


msw_banner_anselbode-(2)

Concertreis St.-Caecilia om in te lijsten

Een fantastische concertreis naar Zeeland. Die beleefden de leden van harmonie St.-Caecilia in het eerste weekend van oktober. Een heel mooi uitgevoerd concert in Zierikzee, een leerzame en ontspannen rondvaart op de Oosterschelde en veel gezelligheid in ‘De Schouwse Boer’, een perfecte groepsaccommodatie in Burgh-Haamstede.

1442_harmonie-in-concert-3

Vrijdag 3 oktober in de vroege avond arriveerde de bus op Schouwen Duiveland: persoonlijke bagage uitladen, kamer verkennen en inrichten en snel richting eetzaal om de hongerige magen te vullen. Meteen al was te bespeuren dat de onderlinge klik tussen de muzikanten en de meegereisde familieleden er was. En daar gaat het in eerste instantie om, toch? Tot in de late uurtjes was er leven in de feestzaal, werden herinneringen opgehaald, nieuwe banden aangeknoopt en bestaande aangehaald. 

De zaterdag stond in het teken van de muziek: een concert in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Eerst nog een repetitie in de harmoniezaal van gastvereniging Kunst en Eer, een lunch en onder een heerlijk herfstzonnetje een luchtje scheppen (terrasje pikken) op de gezellige markt. Daarna op naar de onlangs fraai gerestaureerde, en tot concertzaal en expositieruimte omgebouwde Nieuwe Kerk. Daar gaven de orkesten van Kunst en Eer en St.-Caecilia elk afzonderlijk een concert en speelden zij gezamenlijk met ruim 110 muzikanten drie muziekwerken. Een belevenis op zich om zo’n groot orkest van amateurmuzikanten op een podium te zien en horen. Na afloop van het concert waren de leden van Kunst en Eer uitgenodigd voor een Limburgs buffet dat, zoals alle maaltijden, voortreffelijk was bereid door de leden van de Commissie van Bijstand van onze harmonie. Onder het genot van een drankje maakten onze leden nadere kennis met de muzikanten uit Zeeland en speelden beide verenigingen in diverse rondes een amusante pub-quiz. 

Na het ontbijt op zondagochtend volgde een rondvaart door het Nationaalpark Oosterschelde, een wereld waar zeehonden, bruinvissen en duizenden vogels zich thuis voelen. De rondvaart kreeg een speciaal tintje omdat het aspirantenorkest op de boot een concert verzorgde. Op de terugreis naar Eygelshoven werd een tussenstop van enkele uurtjes in Antwerpen gemaakt. Daar konden de reizigers naar believen rondstruinen door de steegjes en over de pleinen van deze prachtige Scheldestad. Al met al een fantastisch weekend, in alle opzichten! Zo zal harmonie St.-Caecilia deze reis bijschrijven in haar geschiedenis. (Tekst: Bernard Brouns)


 

Kinderboekenweek in Egelzer Bieb

 

1442_bieb_kinderboekenweek-2

Ons land stond van 1 tot 12 oktober weer helemaal in het teken van de Kinderboekenweek. Natuurlijk ging dat dit jaar ook weer niet ongemerkt voorbij aan Eygelshoven. Het thema dit jaar was feest en de bekende klassieker bij verjaardagen werd omgedoopt naar ‘Lang zal die lezen’. De kinderen van groep zes van de basisschool De Veldhof bouwden samen met hun juf Carinne een leesfeestje in de Bieb. Natuurlijk werden er foto ’s gemaakt door Henk de Vries, die u in de Bieb kunt bekijken en bestellen.


 

Kienen voor nieuw volleybalveld voor straatkinderen

Ieder jaar organiseert Stivosina in het najaar een kienavond in café-zaal A Genne Komm, aan de Laurastraat. Dit jaar wordt er op vrijdagavond 31 oktober gekiend voor de aanleg van het een nieuw volleybalveld bij het opvangcentrum voor de straatkinderen van CAS (Catholic Action for Streetchildren). Het volleybalveld is sterk verouderd en is dringend aan renovatie toe.

1441_stivosina-kienen-2
Stivosina werkt al jaren samen met stichting CAS in Accra (Ghana). In het opvangcentrum van CAS krijgen de straatkinderen de mogelijkheid geboden om gratis les te krijgen in rekenen, taal en handvaardigheid. Bovendien krijgen zij voorlichting over thema’s als hygiëne en gezondheid. Sinds de samenwerking met Stivosina staat ook sportonderwijs op het programma en zorgt ervoor dat CAS al jarenlang de beschikking heeft over gediplomeerde sportleraren. Tevens staat zij garant voor voldoende materiaal om te sporten. Bovendien heeft Stivosina de afgelopen jaren meerdere sportvelden aangelegd. De samenwerking met CAS werpt inmiddels haar vruchten af, aangezien steeds meer kinderen beginnen te profiteren van de voordelen van sporten. Niet alleen is het gezond en leuk, maar het bevordert ook nog eens een het zelfvertrouwen van de straatkinderen. Dankzij het sportonderwijs bij CAS is het aantal kinderen dat naar het opvangcentrum komt enorm in aantal toegenomen.

Er kan geconcludeerd worden dat mede door de bijdrage van Stivosina er al honderden kinderen ontsnapt zijn aan het leven op straat, waardoor velen van hen nu een baan en onderdak hebben. Wilt u een avondje kienen, prachtige prijzen winnen en tegelijkertijd de straatkinderen van Accra steunen, ga dan op vrijdag 31 oktober kienen in café A Genne Komm. Het kienen begint om 19.30 uur en de zaal is geopend vanaf 18.30 uur.


 

Wandelen

Op woensdag 15 oktober wandelt ontspanningsclub D ‘r Bemd in de omgeving Wahlwiller Mechelen. Het is een mooie wandeling met hier en daar een stukje ‘vals plat’. Maar dat weegt niet op tegen het panorama wat u te zien krijgt. Vertrek om 09.00 uur vanuit de Ouderensoos. Gaarne tijdig aanwezig en voor degenen die de lunch nog niet betaald hebben, is dit de laatste gelegenheid.