Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


msw_banner_anselbode-(2)

Accordeonvrienden `95 herdenkt
haar 20-jarig bestaan in Eygelshoven

accordeonOp zaterdag 12 september viert Accordeonvrienden `95, tijdens de H. Mis om 19.00 uur in de Grote St. Janskerk te Eygelshoven haar 20-jarig bestaan. Tevens een uitgelezen moment om de overleden muzikanten te herdenken.

Accordeonvrienden `95 is de boreling bij de viering van het 50-jarig bestaansfeest van 'Accordia Kerkrade'. Mathieu Hoofs en oud-dirigent Willy Jacobs, traden samen met enkele oud-leden van genoemde Kerkraadse vereniging op, wat dermate goed beviel om een soort 'doorstart' te maken. Het gevolg dus van een eenmalig optreden wat een staartje kreeg... Het eenmalige optreden werd op basis van motivatie en warme sfeer maar liefst met twintig jaar verlengd. De hoge leeftijd van velen noopten hen om geen vervolg te geven aan genoemde doorstart, waaronder oud-dirigent Jacobs. Doch, het merendeel van deze enthousiaste groep, besloot om per september 1995 onder leiding van Henk Königs. Henk haakte in 1998 af en werd in 1998 opgevolgd door de huidige dirigent Lex Vreuls. Anno 2015 is het accordeonorkest met én zestal nieuwe leden versterkt en geeft regelmatig concerten voor verenigingen,verzorgingshuizen en luistert met name H. Missen op in de regio Parkstad en veel gevraagd voor muzikale omlijsting vankerstvieringen. Accordeon vrienden `95 speelt lichte klassieke muziek, musicals en originele werken, bewerkt voor accordeon orkesten.


 

 

Fes in de Koel 

1537_poster-kvb_beleef-2Ook de KV Burgerlust is op zondag 13 september van de partij om Eygelshoven en ook de Burgerlust te promoten. De Burgerlust is net als verleden jaar te vinden in de Koel bij de kegelbaan.

De Koel zal feestelijk in Tiroler sfeer aangekleed zijn en gedurende de hele dag kan men genieten van een lekker hapje en drankje. Ook is er de gehele dag door het een en ander te beleven in de Koel. Optredens van Ronnyron (Ron Degens) en het duo RaDi staan garant voor de nodige sjtimmung.

Op het grote podium aan de markt is van half een tot twee uur het Parkstad Open Podium 2015. Een achttal jeugdige carnavalstalenten strijden, onder toeziend oog van een vakjury, om de hoogste eer. Na rijp beraad door de vakjury volgt om drie uur de prijsuitreiking in de Koel. Hierna kan verder door gefeest worden tot sluiting.


 

 

 

 

 

De Schatkist bakt voor muziek

wafelsOok dit jaar is de ouderraad van OBS de Schatkist op zondag 13 september present tijdens 'Beleef Eygelshoven' met een stand vol lekkers.

Vanaf 10 uur worden ter plekke de hartjes wafels gebakken. Wie echter liever wat anders bij de koffie lust, geen probleem. Er wordt weer volop door de ouders van de leerlingen thuis gebakken lekkernij aangeboden. Van cake, appelgebak, brownies, kwarktaart, cupcakes tot de onovertroffen pletskeskoek. Alles zelf gemaakt naar aloude familierecepten. Ga even langs bij deze lekkere stand en geniet volop van een stuk gebak voor ter plekke of voor thuis. Met de opbrengst wordt ook dit jaar weer voor groep 5 de muzieklessen 'Klinkend perspectief' bekostigd. Deze lessen worden verzorgd door de muziekschool en worden elk jaar afgesloten met een concert in samenwerking met harmonie St. Caecilia.