Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


msw_banner_anselbode-(2)

1446_adventconc_quintet-2

Adventconcert Oude Kerkje

Het Vocaal Ensemble Kerkrade geven samen met het Brass Quintet Amici Musae een concert in het oude kerkje op de Kerkberg in Eygelshoven. Als u in kerststemming wilt komen, wilt genieten van prachtige koormuziek, afgewisseld met de blaasmuziek van een traditioneel bezet brass quintet dan is zondag 7 december om 18.00 uur dit prachtige monument the place to be!

1446_adventconc_ensemble-2Het Vocaal Ensemble Kerkrade staat al sinds 2005 onder de inspirerende leiding van Louise Deal, waarmee het vrouwenkoor diverse prijzen in Limburgse, Nederlandse en internationale korenfestivals won. In juni van dit jaar werd nog een eerste prijs gewonnen tijdens het Europees Korenfestival te Mersch (Luxemburg) en andermaal hoog gescoord bij het Nederlands Korenfestival.

Het Brass Quintet Amici Musae, die laatste twee woorden staan voor: “ vrienden van de muzen”, is opgericht in 2000 en bestaat uit 5 fanatieke amateurmusici: Roger Weerts (trompet), Roger Brandts (trompet), Hans Heinrichs (hoorn), Mathijs Ploumen (trombone) en Jan Janssen (bastuba). Het ensemble gaf al bijzondere concerten waaronder een optreden bij het jubileumconcert van het WMC, in 2011, waarbij de nu Koningin Maxima aanwezig was. Samen met het Mannenkoor DSM-Sabic gaven zij twee kerstconcerten in een uitverkochte Hanenhof in Geleen (700 toeschouwers) en tevens een met 1050 toeschouwers uitverkochte RABOZaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

De gezelschappen brengen een gevarieerd kerstrepertoire met minder bekende, maar daarom niet minder bijzondere, stukken. Natuurlijk worden traditionele kerstliederen niet vergeten. Een bijzonder concert, met twee fantastische ensembles in een intiem en sfeervol monument. Het concert wordt georganiseerd door de Vrienden van de Oude Kerk, een stichting die zorg draagt voor het onderhoud van het kerkje en haar omgeving. De entreeprijs bedraagt € 10,- en wij raden u aan kaarten in de voorverkoop te kopen aangezien het aantal plaatsen beperkt is. Na het concert kunt u nog nagenieten onder het genot van een glas chocomel of glühwein, u aangeboden door “ de Vrienden”. Het voorverkoopadres: Chocolaterie Bruns, Veldhofstraat in Eygelshoven. Het kerkje is open vanaf 17.30 uur.


 

Ruilmiddag

Op 2 december vindt in de ruilwinkel op de hoek van de Veldhofstraat en de Christinastraat de eerste ruilmiddag plaats. Inmiddels telt de ruilwinkel 10 vrijwilligers. De openingstijden zijn dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdagavond van 17.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Folders met uitleg waartoe de ruilwinkel dient en hoe men er gebruik van kan maken, zijn vanaf 12 november op diverse plaatsen in Eygelshoven verkrijgbaar. In de tweede helft van november worden er een aantal inloop-uren gehouden. Groepen krijgen uitleg over de ruilwinkel en kunnen zich gratis als lid inschrijven (met geldig legitimatiebewijs). Groepen of verenigingen die een eigen inloop-uur in de ruilwinkel wensen kunnen daartoe een verzoek indienen per mail ruilwinkeleygelshoven@gmail.com of telefonisch: 045 5454280.