Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


msw_banner_anselbode-(2)

Communicantjes Eygelshoven 2015red_16_communie-afb-(1)

Zondag 10 mei ontvangen de communicantjes van basisschool De Veldhof en De Schatkist, in de eucharistieviering van 10.30 uur, hun eerste Heilige Communie. Na maanden van intensieve voorbereidingen door de communicantjes en hun ouders, mijnheer pastoor en de leerkrachten is voor hen eindelijk de grote dag aangebroken. De communicantjes van Eygelshoven 2015: 

Iza Vluggen, Nathalie Beckers, Lotte Borger, Jesse van Donzel, Kenzo Souren, Larissa Milovitch, Sean Elsen, Nina Arets, Tom Brouns,
Daniek Canna, Luca Drenth, Caithlyn Duister, Esmee Faassen, Keano Feiter, Noud Gorgels, Carmen Hendriks, Saenne Hulshof, Chelsea Kraussen, Jelle Krol, Nevio van Loon, Destiny Maassen, Lieke Schmitz, Indy Vromen.


 

 

Openluchtmis en buurtbrunch

1516_bib_openluchtmis-3

Op zondag 3 mei om 11.00 uur organiseer ‘Bewoners Initiatief Bossen’ een openluchtmis in het Maria kapelletje aan de Marialaan. Deze H. Mis wordt gecelebreerd door Pastoor Heemels terwijl ook voor muzikale begeleiding wordt gezorgd. Aansluitend aan deze mis (tot 14.00 uur) wordt gratis een openluchtbrunch aangeboden; een mooie gelegenheid voor de buurtbewoners om samen enkele gezellige uurtjes door te brengen.

Het BIB zoekt nog vrijwilligers om aan deze activiteit mee te helpen. Bent geïnteresseerd bel dan met 06 40266749 of e-mail: BIBBossen@hotmail.com
Voorzitter Frank Weelen van het BIB: “Zo’n dag wordt natuurlijk alleen een succes als er zoveel mogelijk buurtbewoners meedoen.
Dus hou uw agenda alvast vrij op zondag 3 mei om deze leuke activiteit Op de Bossen te bezoeken.”


 

dodenherdenking-2

Limburg Kolenland

boek-mijn-2Onlangs verschenen van auteur Ad Knotter: uniek en mooi boekwerk 'Limburg Kolenland', met unieke foto's van de koempels aan het werk en de geschiedenis van de Limburgse kolenmijnbouw. Aan bod komen onder meer de geschiedenis van Laura en Julia, de kolenwinning tijdens de Duitse bezetting (1940-1944), buitenlandse arbeiders, de langzaamaanactie van de mijnwerkersbond in 1957. Het samenleven van de mijnwerkersgemeenschap Lauradorp.

Ad Knotter is directeur van het Sociaal Historisch Centrum Limburg. Paperback van 320 pagina's, 80 afbeeldingen in kleur en zwart-wit Prijs 19,95.

Te koop

bij Uitgeverij Wiel Eijdems, Veldhofstraat 56, Eygelshoven. Tel. 06 219 20 195.
Ook verkrijgbaar op de eerste boekenbeurs 2015 in de Laethof op zaterdag 11 april van 10-15 uur, Putstraat te Eygelshoven.