Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


msw_banner_anselbode-(2)

Orlando festival ook in het Oude Kerkje

1535_life-kwartetOp zaterdag 29 augustus om 17.00 uur vind er in het kader van het Orlando Festival een concert plaats in het Oude Kerkje. Het strijkkwartet Life Quartet brengt vanaf 17.00 uur stukken van Ludwig van Beethoven en Felix Mendelssohn Bartholdy ten gehore. De opbrengst komt ten goede van de Vrienden van de Oude Kerk, voor het onderhoud van dit prachtige monument en haar groene omgeving. Het Life Quartet bestaat uit Aleksandra Pertceva, viool, Darya Motuz, viool, Shamil Shaykhutdinov, altviool en Aliaksandr Avramchik, vioncello.

Tijdens het concert krijgen de bezoekers een programma uitgereikt. Kamermuziek past uitstekend in de bijzondere entourage van het eeuwenoude monument op de Kerkberg en is daarom een echte aanrader om dit bijzondere concert te bezoeken. Informatie over het totale programma vind u op de site van het Orlando Festival www.orlandofestival.nl

Het Kerkje is geopend vanaf 16.30 uur en de entreeprijs bedraagt € 5,-.


 

Culinaire zomerwandeling

Naar aanleiding van de positieve response op de culinaire wandelingen van de afgelopen jaren, organiseren de Centrale voor Ouderen in Kerkrade, de Katholieke Bond van Ouderen en Ouderenwelzijn Impuls samen wederom deze wandeling  op woensdag 02 september.

De wandelroute is ongeveer 10 kilometer lang en leidt u langs meerdere schitterende plekjes. Op de rustpunten zijn tijdens de wandeling diverse lekkernijen  te verkrijgen, zoals soep met stokbrood, koffie/thee en Limburgse vlaai en bij einde wandeling een aangekleed pasteitje. Vertrek vanuit verzorgingshuis Hoog Anstel te Kerkrade tussen 13.00 en 14.00 uur. Dit is ook tevens het eindpunt. De kosten voor deze gezellige tocht bedragen 8,50 euro per persoon, waarbij naast de wandeling ook de lekkernijen zijn inbegrepen.

Opgave uiterlijk voor 29 augustus bij een van onderstaande adressen: Chocolaterie Bruns, Veldhofstraat 41, Eygelshoven. Telefoon: 5451861, C.v.O. Piet Schepers, Akerstraat 114, Kerkrade-West. Telefoon 045-5410761